“Vi vil på mandagens byrådsmøde stille et ændringsforslag, som friholder det fredede areal, således der kun søges om dispensation til ophævelse af strandbeskyttelseslinjen for Havnens område, så de kan udvikle sig og videreføre den levende autentiske havn samtidig med at det fredede område forbliver fredet”, skriver Trine Egetved og Jesper Behrensdorff i dette indlæg.

“Vi vil på mandagens byrådsmøde stille et ændringsforslag, som friholder det fredede areal, således der kun søges om dispensation til ophævelse af strandbeskyttelseslinjen for Havnens område, så de kan udvikle sig og videreføre den levende autentiske havn samtidig med at det fredede område forbliver fredet”, skriver Trine Egetved og Jesper Behrensdorff i dette indlæg.

Konservative:

ingen store byggerier eller hoteller i vandkanten

Debatindlæg

Af Jesper Behrensdorff og Trine Egetved, Konservative

I forbindelse med Økonomiudvalgets anbefaling til Byrådet om at søge dispensation til at ophæve strandbeskyttelseslinjen på 300 meter i Gilleleje, er det på forskellige platforme blevet fremstillet som om, at vi nu ønsker store byggerier og hoteller direkte i vandkanten i Gilleleje.

Lad os pointere, at det på ingen måde har været hensigten at åbne op for projekter som New Nordic Coast, som var på tegnebrættet i sidste valgperiode og som vi fra Konservativ side stemte imod. Det er stik imod alt det Gilleleje står for og er kendt for. Udvikling i Gilleleje skal ske med respekt for den autenticitet og charme, der kendetegner Gilleleje.

På seneste møde i Udvikling, Land og By stillede vi spørgsmålstegn ved denne sag og derfor blev der afholdt møder med både Havnen og Strandbakkesleskabet. Tilbagemeldingen var at man var positivt stemt for at ophæve strandbeskyttelseslinjen bl.a fordi det så ville være muligt f.eks. at genetablere en storm skadet badebro uden lange og komplicerede ansøgninger til fredningsnævnet. Havnen ønsker at sikre mulighed for at udvikle deres erhvervsaktiviteter. Det kunne f.eks. være en udvidelse af filetfabrikken.

Vi vil på mandagens byrådsmøde stille et ændringsforslag, som friholder det fredede areal, således der kun søges om dispensation til ophævelse af strandbeskyttelseslinjen for Havnens område, så de kan udvikle sig og videreføre den levende autentiske havn samtidig med at det fredede område forbliver fredet.

Publiceret 13 May 2018 21:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl