Udstillingen om jødernes flugt kan opleves i Skibshallerne i Gilleleje 10. maj-21. oktober. Pressefoto

Udstillingen om jødernes flugt kan opleves i Skibshallerne i Gilleleje 10. maj-21. oktober. Pressefoto

Ny udstilling:

Jødernes flugt til Sverige i 1943

I 2013 kunne man i Gilleleje opleve udstillingen ”Kodeordet var Haabet” om de danske jøders flugt til Sverige i oktober 1943. Siden har Museum Nordsjælland foretaget nye undersøgelser af forløbet, hvor det viser sig, at forholdene var mere nuancerede end først antaget.

Det er denne viden der, sammen med udstillingen fra 2013, genopstår i Skibshallerne i Gilleleje under navnet: ”Kaotiske oktoberdage i Gilleleje 1943, om de danske jøders flugt til Sverige”. Udstillingen tegner et billede af forholdene i Gilleleje under de danske jøders flugt til Sverige i oktober 1943. I løbet af få dage i begyndelsen af måneden kom fiskerlejet i brændpunktet for flygtningestrømmen, hvor 500-600 jøder skulle skjules, indtil det var muligt at sejle dem til Sverige. I alt ca. 1300 jødiske flygtninge blev bragt over Sundet fra Gilleleje-området, men for lidt over 100 blev det en tragedie, da de blev fanget.

Udstillingen kan opleves i Skibshallerne i Gilleleje 10. maj-21. oktober, torsdag til søndag kl. 11-16. Læs mere på www.museumns.dk

Publiceret 12 May 2018 04:00

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp