Underjordisk hyldest til AC/DC

Af
Jens Berg Thomsen

Neden under jorden på “Hotelbakken” i Tisvildeleje blev der for et års tid siden fundet en gammel isbrønd. Dengang, Verden ikke havde køleskabe overalt, opbevarede man is neden under jorden, så tingene kunne holde sig kolde. Brønden blev fundet sidste år, står der i Vejby-Tibirke-årbogen, som Vejby-Tibirkeselskabet liger har udgivet.

Nede i brønden er der fundet to graffiti'er. En tegnet af en Brian i 1996 og en af en Jesper, der hylder AC/DC - det australske rockband.

Andre historier, som man kan læse i bogen, handler om købmandsgården i Karsemose, om Sankt Helenecentret, billedhugger Gerda Thune Andersen der holder til i Tibirke Lunde, oldtidsvejen ved Tibirke og mange andre historier om lokalområdet.

Formand for selskabet bag udgivelsen er Christian Friis, og oplaget er på omkring 1000 eksemplarer.

Publiceret 11 May 2018 07:30

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl