Christian Friis er formand for selskabet bag udgivelsen af Vejby-Tibirke årbog 2018. Foto: Jens Berg Thomsen

Christian Friis er formand for selskabet bag udgivelsen af Vejby-Tibirke årbog 2018. Foto: Jens Berg Thomsen

Underjordisk hyldest til AC/DC

Af
Jens Berg Thomsen

Neden under jorden på “Hotelbakken” i Tisvildeleje blev der for et års tid siden fundet en gammel isbrønd. Dengang, Verden ikke havde køleskabe overalt, opbevarede man is neden under jorden, så tingene kunne holde sig kolde. Brønden blev fundet sidste år, står der i Vejby-Tibirke-årbogen, som Vejby-Tibirkeselskabet liger har udgivet.

Nede i brønden er der fundet to graffiti'er. En tegnet af en Brian i 1996 og en af en Jesper, der hylder AC/DC - det australske rockband.

Andre historier, som man kan læse i bogen, handler om købmandsgården i Karsemose, om Sankt Helenecentret, billedhugger Gerda Thune Andersen der holder til i Tibirke Lunde, oldtidsvejen ved Tibirke og mange andre historier om lokalområdet.

Formand for selskabet bag udgivelsen er Christian Friis, og oplaget er på omkring 1000 eksemplarer.

Publiceret 11 May 2018 07:30

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.