Trak fulde huse:

Børn og voksne lavede forrygende opvisning

Af
Jeppe Helkov

Årets gymnastiksæson synger på sidste vers. Det bliver markeret med de traditionelle hjemmeopvisninger. Og i Blistrup holdt man sig bestemt heller ikke tilbage ved sidste weekends opvisning.

Faktisk var der mødt så mange tilskuere op, at der ikke var sidepladser nok. I stedet måtte mange acceptere en ståplads, mens de 150 gymnaster på gulvet viste, hvad de har lært.

Udover den traditionelle gymnastik bød dagen også på danseserier fra blandt andet Cross Dance og Zumba, ligesom Jumping Fitness-holdet trampolin-hoppede til den helt store guldmedalje.

“Alt i alt en rigtig festlig søndag i Blistrup Hallen, der blev afsluttet med uddeling af årsmærker til flere af de deltagende gymnaster samt tre ærespokaler, der i år gik til Silas Stougaard fra Jumping Kids, Birgitte Harmundal fra Jumping Fitness og Henning Nielsen fra Motionsherrer, og så var der i år doneret hele 112 gevinster til lotteriet, som blev uddelt til de heldige vindere, så stor tak til alle de gavmilde sponsorer,” skriver Blistrup Gymnastikforening i en pressemeddelelse.

Det kan være lidt grænseoverskridende at skulle til sine første opvisninger.

Det kan være lidt grænseoverskridende at skulle til sine første opvisninger.

Der blev også fremvist flere imponerende tricks, som selv voksne ville have svært ved at lave.

Der blev også fremvist flere imponerende tricks, som selv voksne ville have svært ved at lave.

Der blev hoppet og danset i trampolinerne, da Jumping Fitness-holdet var på gulvet.

Der blev hoppet og danset i trampolinerne, da Jumping Fitness-holdet var på gulvet.

Publiceret 24 April 2018 09:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli