Helsingør pigegarde var hentet til Gilleleleje i dagens anledning.
Foto: Bill Petersen / tvkattegat.dk

Helsingør pigegarde var hentet til Gilleleleje i dagens anledning. Foto: Bill Petersen / tvkattegat.dk

Ny legeplads blev indviet:

300 børn var klar på eventyr

Legepladsen i Gilleleje blev åbnet med fanfare, rød snor og gratis is, pølser, frugt og flødeboller til de første 200 børn. Stejlepladsen lagde jord til både brandbil, kamel og æsel, gymnastik- og danseopvisning, ponyer og ambulancer.

Selv om der kom en kølig blæst ind over Stejlepladsen i Gilleleje, så strålede solen om kap med de over 2-300 børn, der velvilligt stod i kø for at prøve de forskellige legeredskaber på den spritny maritime legeplads. Ligesom de stod i kø for at få en tur mellem puklerne på den store kamel fra Dronningmølle Kameludlejning eller en tur på æslet. Endnu længere var køen til en gratis hapsdog og isbillet.

”Vild fest, ligesom vi havde drømt om”, siger Mikkel Andersen, mens han ser hen på mylderet på legeredskaberne og fortsætter: ”Nu har vi fået et nyt mødested for børn, deres forældre og bedsteforældre i Gilleleje. Det er en stor dag for fællesskabet. Vi har gratis pølser fra Speedy's på havnen, gratis flødeboller fra Jota, gratis frugt fra SuperBrugsen, gratis softice fra Kanalkiosken, herligt at så mange bakker op og vi har mulighed for at skabe en festdag for børnene.”

Festlighederne blev spillet i gang med Helsingør Pigegarde, der tog en tur gennem byen med Liselotte Lund fra Legepladsudvalget i front for at vise vej hen til Stejlepladsen. Hvorefter formanden for Gilleleje Havnelaug, Per Klug, klippede snoren og børnene strømmede ind bag byggehegnet for at prøve de nye legeredskaber først.

Noget for alle børn

Der var besøg af en lokal brandbil, ligesom et par ambulancer lagde vejen forbi, så børnene kunne prøve at sidde i bilerne. Også redningstjenestens vandscooter var ombejlet for en tur bag styret. For de børn, der var mere til sadel og hesteryg, stillede Græsted og Omegns rideklub op med to små ponyer. Senere kom Gilleleje Gymnastikforening med Teen Dance og Jacquelines Danseskole med et opvisningshold.

Kassér i Gilleleje Travaljeforening, Michal Simonsen, siger:

”Det er ikke bare en fest for legepladsen, men også en fest for at fejre alle de frivillige som har gjort en stor indsats for, at byen skal blive bedre at bo og holde ferie i. Og det er på tværs af foreninger, private firmaer og almindelige borgere, som alle har støttet op om både legepladsen og indvielsen.” Han fremhæver også, at legepladsprojektet har giver et boost til Travaljeforeningen i Gilleleje.

Også formanden for Gilleleje Havnelaug, Per Klug, er begejstret:

”Nu er vi i mål med legepladsen og den passer rigtig godt ind i miljøet på havnen. Det er et løft for havnen og byen i sig selv, for turister og de gæstesejlere, der kommer. Og dejligt at se den store opbakning på en rigtig god festdag.”

Alt i alt en skøn dag på Stejlepladsen, der lægger op til en børnevenlig sommer på Gillelejes nye mødested.

Gisli

Vejrguderne var med indvielsen lørdag, og det skønnes at over 500 gæster vejen forbi Stejlepladsen. Foto: Bill Petersen / tvkattegat.dk

Vejrguderne var med indvielsen lørdag, og det skønnes at over 500 gæster vejen forbi Stejlepladsen. Foto: Bill Petersen / tvkattegat.dk

Den nye legeplads kan ikke undgå at blive et af Gillelejes naturlige samlingspunkter.
Foto: Bill Petersen / tvkattegat.dk

Den nye legeplads kan ikke undgå at blive et af Gillelejes naturlige samlingspunkter. Foto: Bill Petersen / tvkattegat.dk

Store som små ventede pænt på, at den røde snor blev klippet - men så var der også fri leg...
Foto: Bill Petersen / tvkattegat.dk

Store som små ventede pænt på, at den røde snor blev klippet - men så var der også fri leg... Foto: Bill Petersen / tvkattegat.dk

Publiceret 24 April 2018 11:15

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl