Fiskeri-minister Karen Ellemann foreslår at benytter droner i sorte boksen for at dæmme op for ulovlig trawlfiskeri Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix).

Fiskeri-minister Karen Ellemann foreslår at benytter droner i sorte boksen for at dæmme op for ulovlig trawlfiskeri Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix).

Minister kaldt i samråd om Gilleleje-fiskere:

Foreslår droneovervågning

Fiskeriminister Karen Ellemann (V) var i sidste uge kaldt i samråd oven på, at to Gilleleje-fiskere er taget i ulovligt trawl-fiskere

Af
Jeppe Helkov

Sagen om to Gilleleje fiskeres ulovlige trawlfiskeri i Øresund fortsætter. I sidste uge havde SFs fiskeriordfører, Trine Torp, kaldt fiskeriminister Karen Ellemann (V) i samråd om sagen. Her skulle hun blandt andet forholde sig til, hvad regeringen vil gøre for at stoppe det ulovlige fiskeri.

På samrådet fortalte Karen Ellemann, at man overvejer droneovervågning i Øresund Derudover vil ministeren også indføre en slags sorte bokse, som man kender det fra fly. Her skal fiskerbåde med en længde på under 12 meter kunne overvåges, ligesom det skal fremgå hvornår bådene bruger deres trawl.

Karen Ellemann gentog samtidig, at hun vil igangsætte en undersøgelse, som skal kortlægge konsekvenserne af trawlfiskeri, både for havmiljø og for området Kilen nord for Øresund. Og det glæder SFs Trine Torp.

“Kontrollen har ikke været effektiv og et stop for trawlfiskeri i Kilen vil gøre det nemmere. Derfor er ministerens tilsagn om en undersøgelse et vigtigt skridt mod det forbud mod trawlfiskeri som SF længe har arbejdet for,” siger hun i en pressemeddelelse.

Trine Torp glæder sig også samtidig over ideerne med droneovervågning og sorte bokse på fiskekutterne.

“Det lyder som lovende ideer, og vi vil presse på for at en forstærket kontrol kommer i gang hurtigst muligt,” siger hun.

Trawl-fiskeriet har allerede fået konsekvenser for de to Gilleleje-fiskere, som Greenpeace tog i fiske ulovligt. De har fået en straf, der lyder på en måned uden at fiske, ligesom de har mistet en tolvtedel af deres kvoter.

Publiceret 24 April 2018 07:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.