Minister kaldt i samråd om Gilleleje-fiskere:

Foreslår droneovervågning

Fiskeriminister Karen Ellemann (V) var i sidste uge kaldt i samråd oven på, at to Gilleleje-fiskere er taget i ulovligt trawl-fiskere

Af
Jeppe Helkov

Sagen om to Gilleleje fiskeres ulovlige trawlfiskeri i Øresund fortsætter. I sidste uge havde SFs fiskeriordfører, Trine Torp, kaldt fiskeriminister Karen Ellemann (V) i samråd om sagen. Her skulle hun blandt andet forholde sig til, hvad regeringen vil gøre for at stoppe det ulovlige fiskeri.

På samrådet fortalte Karen Ellemann, at man overvejer droneovervågning i Øresund Derudover vil ministeren også indføre en slags sorte bokse, som man kender det fra fly. Her skal fiskerbåde med en længde på under 12 meter kunne overvåges, ligesom det skal fremgå hvornår bådene bruger deres trawl.

Karen Ellemann gentog samtidig, at hun vil igangsætte en undersøgelse, som skal kortlægge konsekvenserne af trawlfiskeri, både for havmiljø og for området Kilen nord for Øresund. Og det glæder SFs Trine Torp.

“Kontrollen har ikke været effektiv og et stop for trawlfiskeri i Kilen vil gøre det nemmere. Derfor er ministerens tilsagn om en undersøgelse et vigtigt skridt mod det forbud mod trawlfiskeri som SF længe har arbejdet for,” siger hun i en pressemeddelelse.

Trine Torp glæder sig også samtidig over ideerne med droneovervågning og sorte bokse på fiskekutterne.

“Det lyder som lovende ideer, og vi vil presse på for at en forstærket kontrol kommer i gang hurtigst muligt,” siger hun.

Trawl-fiskeriet har allerede fået konsekvenser for de to Gilleleje-fiskere, som Greenpeace tog i fiske ulovligt. De har fået en straf, der lyder på en måned uden at fiske, ligesom de har mistet en tolvtedel af deres kvoter.

Publiceret 24 April 2018 07:00

SENESTE TV