Borgmester Anders Gerner Frost er særdeles skuffet over, at Regeringens stort anlagte udligningsreform alligevel ikke bliver til noget. Foto: Jens Berg Thomsen.

Borgmester Anders Gerner Frost er særdeles skuffet over, at Regeringens stort anlagte udligningsreform alligevel ikke bliver til noget. Foto: Jens Berg Thomsen.

’En mega maveplasker for regeringen’ og ’helt ubegribeligt’:

Gribskov går glip af 40 mio. kr.

Forhandlingerne om regeringens udligningsreform er brudt sammen. Helt ubegribeligt, siger borgmester Anders Gerner Frost. Især én mand får skylden

Af
Jeppe Helkov

En tiltrængt økonomisk indsprøjtning. Det var, hvad Gribskov Kommune havde udsigt til som følge af regeringens stort anlagte udligningsreform. Her var der udsigt til, at Gribskovs slunkne kommunekasse ville få 42,3 mio. kr. om året. Men i denne uge brød forhandlingerne sammen. Og det sammenbrud kalder politisk kommentator Hans Engel for en 'mega maveplasker' for økonomi- og indenrigsminister for Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

“Det er en mega maveplasker for regeringen og ikke mindst Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Han har haft til opgave at skaffe en udligningsordning, og det er en aftale, som har haft Løkkes og regeringens allerhøjeste prioritet. Løkke har tidligere betegnet det her som en absolut bunden opgave,” siger Hans Engell til Ekstra Bladet og fortsætter:

“Jeg har talt med forskellige af forhandlerne, og deres samstemmende billede er, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille virkelig har kokset. Han har forsøgt at spille Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ud mod hinanden, han har forsøgt at gå bag om ryggen på nogle af forhandlerne og i det hele taget været lige lovlig Karl Smart,” siger han.

Mellem 30 og 50 mio. kr.

I Gribskov Kommune vækker sammenbruddet i forhandlingerne heller ikke just glæde.

“Vi kunne have fået mellem 30 og 50 millioner kroner mere mellem hænderne om året, end vi har i dag, men fordi forhandlingerne er brudt sammen, så er det kun en lille del, der bliver ændret. Ændringen betyder ganske vist, at vores økonomisk hårdt pressede kommune skal af med cirka 10 millioner kroner færre end i dag, men Gribskov står fortsat i en vanskelig situation, hvor vi skal af med cirka 250 millioner,” siger borgmester Anders Gerner Frost (NytGribskov) i en pressemeddelelse.

Udligningsreformens formål var at skabe en større lighed på tværs af kommunerne. Det skulle ske ved, at mere velstillede kommuner gav et beløb til de mindre velstillede kommune. Men Gribskov Kommune kan altså nu skyde en hvid pil efter en økonomisk håndsrækning.

Brug for gentænkning

Anders Gerner Frost peger på, at der er brug for en gentænkning af hele systemet, så 'Gribskovs store økonomiske udfordringer i højere grad kommer frem i lyset'.

”Det må være helt ubegribeligt for borgerne, når vi har et faldende børnetal, relativt mange ældre borgere og ikke mindst et stigende antal borgere, som kræver ekstra pleje, når de bliver udskrevet fra hospitalet,” fortsætter Anders Gerner Frost.

”Det er som om, at vores borgere ikke rigtig passer ind i Økonomi- og Indenrigsministeriets regneark. Det virker som om, at de tror, vi er en halvrig kommune, fordi vi ligger i Nordsjælland og har nogle dyre sommerhuse, men det er altså langtfra sandheden,” slutter han.

Publiceret 24 April 2018 07:00

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.