Emily Gantriis fra Helsinge Svømmeklub er blevet udtaget til Europa Mesterskaberne. Det kom noget bag på hende. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Emily Gantriis fra Helsinge Svømmeklub er blevet udtaget til Europa Mesterskaberne. Det kom noget bag på hende. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Helsinge-stortalent udtaget til EM:

’Jeg troede bare, at jeg bare skulle ind og tale med min træner’

Emily Gantriis er blevet udtaget til Europa Mesterskaberne i svømning. ’Da de så råbte mit navn op, var jeg lidt i chok,’ siger hun

Af
Jeppe Helkov

At Emily Gantriis' svømmetalent er noget ud over det sædvanlige, er der nok ikke mange, der har været i tvivl om de seneste mange år. Og ved det nyligt afholde Danish Open var præstationerne så gode, at hun efterfølgende er blevet udtaget til EM.

Faktisk blev det til personlige rekorder for Helsinge-svømmer Emily Gantriis i både 50, 100 og 200 meter fri. Tiden på 50 meter fri var samtidig nok til en imponerende sølvmedalje, mens det i 200 meter fri blev til en finaleplads og en samlet fjerdeplads.

“Jeg er virkelig glad for mine præstationer. Man vil altid gerne have svømmet lidt hurtigere, men jeg er sindssyg glad for, hvordan det gik,” siger Emily Gantriis, der efterhånden har gjort det til en vane at sætte nye personlige rekorder, hver gang hun er i bassinet. Det mener hun selv skyldes, det daglige, hårde arbejder, der bliver brugt på svømmebanerne i landsholdets faciliteter i Bellahøj.

De siger, det ikke kan blive ved

“Det er mega fedt, at jeg bliver ved med at udvikle mig. Jeg får hele tiden at vide, at der nok kommer et tidspunkt, hvor jeg ikke kan blive ved med at slå mine rekorder. Og jeg har også haft et år med nedgang. Men jeg arbejder hårdt - og tror virkelig på, at hvis man arbejder hårdt til træning, så rykker man sig også. Det viser sig måske ikke med det samme, men på den lange bane vil effekten komme. Det er fedt, at det sker nu. Men jeg har også knoklet meget for det,” siger hun.

Emily Gantriis kvalificerede sig ikke direkte til EM på sine tider, men efter Danish Open blev landsholdssvømmerne kaldt sammen for at høre, hvem der var udtaget til EM.

Var lidt i chok

“Jeg troede bare, at jeg bare skulle ind og tale med min træner. På 50 meter fra var jeg en tiendedel af et sekund fra at kvalificere mig. De havde sagt, at de fire hurtigste på holdkappen ville blive udtaget, men Pernille Blume (den bedste danske svømmer, red.) var ikke med ved stævnet. Så da jeg var færdig med at svømme, troede jeg bare, at det var det. Da de så råbte mit navn op, var jeg lidt i chok. Det var virkelig, virkelig fedt, men jeg var meget overrasket.”

“Landstræneren fortalte, at han havde taget mig med, fordi jeg er inde i en god udvikling. Og jeg kan også være med i holdkappen, og det passer godt i forhold til nogle af de løb, Pernille (Blume, red.) ellers skal svømme.”

Emily Gantriis skal til EM svømme 50 og 200 meter fri - og så er hun en del af den danske holdkap på 100 meter fri. Og her drømmer hun om en EM-medalje til samlingen.

Håber på EM-medalje

“Vi er fire svømmere til de fire pladser. Det er et meget stærkt hold, men man ved aldrig, hvad de andre nationer stiller med. Men jeg tror, det er realistisk med en medalje. Ellers er min målsætning bare at svømme hurtigere end til Danish Open. Så må vi se, hvor det kan bære mig hen.”

Men selvom EM-udtagelsen er endnu en fjer i hatten i en i forvejen bugnende fjerprydelse, giver den også visse udfordringer for Emily Gantriis.

“Jeg går i 3. g og har alle de afsluttende eksamener til sommer. Men med EM følger også en masse rejser. Vi skal til Tyrkiet i to uger, vi skal til Italien i to uger. Så kalenderen bliver lige lidt ekstra presset. Det kan godt være lidt stressende med alt det her, når man også går i skole. Men svømningen er førsteprioritet. Så selvom det virker uoverskueligt, skal det nok gå,” siger hun.

EM foregår i Glasgow fra den 3.-9. august.

Publiceret 23 April 2018 09:45

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.