1. maj:

Socialister og socialdemokrater slår pjalterne sammen

SF inviterer alle progressive kræfter på øl, pølser og sang fra kl.17.00

RØD KAMPDAG På tirsdag er det igen arbejdernes internationale kampdag, og som vanen byder, bliver det igen i år med røde faner, taler og masser af fælles kampgejst. I hvert fald for de lokale medlemmer af Socialdemokratiet og SF. De to partier har igen i år slået pjalterne sammen og starter kampdagen på Esrum Møllegaard fra kl.08.00.

Morgenens talere er folketingsmedlem Christine Antorini (A), Morten Dahlberg, specialkonsulent i 3F, viceborgmester Bo Jul Nielsen (A) og Britta Christholm, byrådskandidat for Socialistisk Folkeparti.

'De fortabte spillemænd' spiller, synger og underholder mellem talerne.

Enhedslisten fejrer 1. maj i ’Det røde hus’ i Hillerød

Enhedslisten drager derimod til Hillerød, hvor man i 'Det røde hus' på Holmegårdsvej blandt andet skal høre folketingsmedlem Christian Juhl (Ø) og en tidligere 3F-formand fra Silkeborg tale.

SF Gribskov inviterer om eftermiddagen til et åbent arrangement for alle interesserede. Kl.17.00 byder de lokale SF'ere på øl, pølser, guitar, sang, taler og hygge, og 'alle progressive kræfter er velkommen', skriver SF Gribskov i invitationen på facebook.

Tilmelding til SF's arrangement kl.17.00 i Tisvilde sker på SF Gribskovs facebookside eller til Britta Christholm på mail christholm83@gmail.com eller telefon: 28150112.

Gisli

Publiceret 23 April 2018 15:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli