’Der har manglet et sted heroppe':

Film-brødre åbner nyt steakhouse

Mehdi, Milad og Misam Avaz åbner et nyt steakhouse. Det bliver lidt mere high-end med sindssyg gode vine, siger de

Af
Jeppe Helkov

ÅBNING ?Lokalsamfundet betyder meget for os. Sådan lød det fra de tre Tisvilde tv-brødre Mehdi, Milad og Misam Avaz i sidste uges Ugeposten. Og nu beviser de tre brødre, at de bestemt ikke har glemt, hvor de kommer fra.

Den 2. maj åbner brødrene Restaurant Brøl på Helsingevej 153 - lige ved Sparkøbmanden på Sandet. Og herfra vil der blive serveret gode bøffer og kvalitetsvin.

“Mine forældre havde en bager i lokalerne før, men den lukkede. Nu har vi bygget det hele om til et nyt nordisk steakhouse - ala Retour og Mash i København (to mere populære restauranter, red.). Det bliver lidt mere high-end med sindssyg gode vine. Men stadig til fornuftige priser,” siger Mehdi Avaz og fortsætter:

“Vi har fået en arkitekt til at designe det indvendige. Så det er lidt lige som, at man har taget en fin restaurant fra København og flyttet den herud.”

Har delt det op

Mehdi, Milad og Misam Avaz blev for alvor kendt efter deres debutfilm 'Mens vi lever', der blev lavet for 2 mio. kr., men alligevel solgte 100.000 billetter i biografen. Og efter det er det gået stærk. Senest fortalte de i Ugeposten, at de arbejder på en ny TV2-serie og tre nye spillefilm.

Men det er altså ikke kun filmverdenen, der i fremtiden kommer til at stjæle Avaz-brødrenes opmærksomhed. Nu skal den altså også stå på finere madlavning.

“Vi har delt det op, ligesom i filmbranchen, hvor jeg instruerer, Milad skriver og Misam producerer. I restauranten står jeg for menuéen og interiør. Milad har lavet sit eget mikrobryggeri inde i restauranten, hvor han er i gang med at brygge øl lige nu. Og så står Misam for økonomien. Vores forældre kommer bare til at gå og hygge sig,” siger Mehdi Avaz, der dog erkender, at det kan være svært at have så mange bolde i luften.

Hjemmebrygget øl

“Mine brødre arbejder mest på tv-serien, og jeg arbejder mest på filmene. På den måde deler vi det ud. Den midterste er ude at holde møder nu og skal holde møder med TV2 i morgen. Jeg har lige været hos Nordisk Film og snakke om filmene. Og den sidste laver øl til vores restaurant og skriver til tv-serien. Så ringer han engang imellem og siger, at nu er gæringsprocessen på 10,4. Ja ja, men hvor mange afsnit har du fået skrevet?,” spørger han med et grin.

“Men vi synes lidt, der har manglet et sted heroppe. I gamle dage var der Ramløse Steakhouse, og der var altid mennesker. Selvfølgelig bliver det spændende at se, for man ved jo aldrig, hvad folk tænker. Tinggården ligger lidt derfra, men det er en helt anden prisklasse. Vores bliver ikke ét kilosbøffer, men der kommer til at være nok - og det bliver god mad. Jeg er sikker på, at folk nok skal tage godt imod det.”

Vil selv være til stede

Men selvom den næste lange periode kommer til at stå på film for de tre brødre, er planen stadig, at de skal være til stede i restauranten.

“Det kan godt være, at du om morgenen vil se, at vi har været i Go' Morgen Danmark for at snakke om vores film. Men om aftenen er det stadig os, der giver dig bonen i restauranten. Vi vil gerne gøre noget for lokalsamfundet og have et sted, hvor man kan møde os. Vi kommer til at være dér meget,” siger Mehdi Avaz og fortæller, at restaurantprojektet også handler om hele tiden at finde nye udfordringer.

“Selvom du er filminstruktør, er du ikke over andre mennesker. Vi kan godt lide at starte nye ting op og udfordre os selv. Når vi kommer i en safe-zone, har vi behov for at finde noget andet at rive i også. Hvis restauranten bliver en succes, må vi åbne et dækcenter,” siger han med et grin.

Fakta: læs mere om Restaurant Brøl på www.restaurantbrol.dk. Restauranten åbner den 2. maj.

Publiceret 23 April 2018 06:00

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl