Nordstjernefestival fejrede trivsel og læring

Nordstjerneskolen viste sig frem fra sine bedste sider

Torsdag blev der igen afholdt Nordstjernefestival på Nordstjerneskolen. Skolen var åben for alle interesserede, som dermed fik mulighed for at se, hvordan skolen arbejder med læring og trivsel.

Den røde løber var rullet ud, og kl. 15.30 myldrede det ind med glade gæster, som kunne opleve en festlig åbning på Storetorv og efterfølgende masser spændende aktiviteter rundt omkring på og udenfor skolen.

Det er tredje gang, der afholdes Nordstjernefestival, og den er vokset år for år. Skolen er optagede af at være samlingssted for byens børn, unge og voksne. Derfor var det glædeligt at se, at op mod et par tusinde af byens borgere havde fundet vej forbi.

Fagligt orienteringsløb

I indskolingen kunne man bl.a. prøve et fagligt orienteringsløb (stjerneløb), og det var muligt at se dansk/matematik værksteder som eksempel på en af de måder, man arbejder med den aldersintegrerede undervisning i indskolingen på.

På mellemtrinnet kunne man opleve eksempler på den projektorienterede undervisning. Bl.a. viste 5. årgang deres projekt om chokolade og 6. årgang deres musikprojekt - et samarbejde med Gribskov Ungdomsskole. Det var også muligt at forsøge at bestå Den Lille Cyklistprøve, som 4. årgang gjorde tidligere i dette skoleår.

Ung på flugt

Udskolingen på Nordstjerneskolen er opdelt i linjer, hvor eleverne vælger efter motivation og interesse. Disse linjer blev vist frem, fx havde Sciencelinjen en opfinderkonkurrence. Globallinjen fremviste deres “Ung på flugt” - projekt, et samarbejde med Dansk Røde Kors. På Medie- og designlinjen kunne man lære at redigere film, og Idrætslinjen gik forrest i en dyst om at ro om kap.

Udover den almene undervisning på skolen tilbyder skolen mange andre projekter, som også blev fremvist: Man kunne fx opleve et af flere Masterclass forløb - Masterclass er et forløb for særligt motiverede elever. Man kunne også møde nogle af skolens Digi-agenter, som fortalte om deres uddannelse indenfor IT, hvor de kan hjælpe andre elever med digitale udfordringer.

Ordblinde elever

Læsecenteret viste deres særlige tilbud for ordblinde elever.

Fritidsordningen bagte pandekager, lavede bål, og man kunne prøve deres træningsarena, hvor man bl.a. kunne kunne fægte.

Udover de mange aktiviteter kunne man på scenen opleve elever optræde med sang, stomp, videnskabsshow og meget andet.

Skolen summede af liv både ude og inde, og det var tydeligt, at eleverne var stolte af at vise deres skole frem og give andre en mulighed for at se en lille del af deres hverdag.

Publiceret 21 April 2018 11:15

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl