Nordstjernefestival fejrede trivsel og læring

Nordstjerneskolen viste sig frem fra sine bedste sider

Torsdag blev der igen afholdt Nordstjernefestival på Nordstjerneskolen. Skolen var åben for alle interesserede, som dermed fik mulighed for at se, hvordan skolen arbejder med læring og trivsel.

Den røde løber var rullet ud, og kl. 15.30 myldrede det ind med glade gæster, som kunne opleve en festlig åbning på Storetorv og efterfølgende masser spændende aktiviteter rundt omkring på og udenfor skolen.

Det er tredje gang, der afholdes Nordstjernefestival, og den er vokset år for år. Skolen er optagede af at være samlingssted for byens børn, unge og voksne. Derfor var det glædeligt at se, at op mod et par tusinde af byens borgere havde fundet vej forbi.

Fagligt orienteringsløb

I indskolingen kunne man bl.a. prøve et fagligt orienteringsløb (stjerneløb), og det var muligt at se dansk/matematik værksteder som eksempel på en af de måder, man arbejder med den aldersintegrerede undervisning i indskolingen på.

På mellemtrinnet kunne man opleve eksempler på den projektorienterede undervisning. Bl.a. viste 5. årgang deres projekt om chokolade og 6. årgang deres musikprojekt - et samarbejde med Gribskov Ungdomsskole. Det var også muligt at forsøge at bestå Den Lille Cyklistprøve, som 4. årgang gjorde tidligere i dette skoleår.

Ung på flugt

Udskolingen på Nordstjerneskolen er opdelt i linjer, hvor eleverne vælger efter motivation og interesse. Disse linjer blev vist frem, fx havde Sciencelinjen en opfinderkonkurrence. Globallinjen fremviste deres “Ung på flugt” - projekt, et samarbejde med Dansk Røde Kors. På Medie- og designlinjen kunne man lære at redigere film, og Idrætslinjen gik forrest i en dyst om at ro om kap.

Udover den almene undervisning på skolen tilbyder skolen mange andre projekter, som også blev fremvist: Man kunne fx opleve et af flere Masterclass forløb - Masterclass er et forløb for særligt motiverede elever. Man kunne også møde nogle af skolens Digi-agenter, som fortalte om deres uddannelse indenfor IT, hvor de kan hjælpe andre elever med digitale udfordringer.

Ordblinde elever

Læsecenteret viste deres særlige tilbud for ordblinde elever.

Fritidsordningen bagte pandekager, lavede bål, og man kunne prøve deres træningsarena, hvor man bl.a. kunne kunne fægte.

Udover de mange aktiviteter kunne man på scenen opleve elever optræde med sang, stomp, videnskabsshow og meget andet.

Skolen summede af liv både ude og inde, og det var tydeligt, at eleverne var stolte af at vise deres skole frem og give andre en mulighed for at se en lille del af deres hverdag.

Publiceret 21 April 2018 11:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli