Nordstjernefestival fejrede trivsel og læring

Nordstjerneskolen viste sig frem fra sine bedste sider

Torsdag blev der igen afholdt Nordstjernefestival på Nordstjerneskolen. Skolen var åben for alle interesserede, som dermed fik mulighed for at se, hvordan skolen arbejder med læring og trivsel.

Den røde løber var rullet ud, og kl. 15.30 myldrede det ind med glade gæster, som kunne opleve en festlig åbning på Storetorv og efterfølgende masser spændende aktiviteter rundt omkring på og udenfor skolen.

Det er tredje gang, der afholdes Nordstjernefestival, og den er vokset år for år. Skolen er optagede af at være samlingssted for byens børn, unge og voksne. Derfor var det glædeligt at se, at op mod et par tusinde af byens borgere havde fundet vej forbi.

Fagligt orienteringsløb

I indskolingen kunne man bl.a. prøve et fagligt orienteringsløb (stjerneløb), og det var muligt at se dansk/matematik værksteder som eksempel på en af de måder, man arbejder med den aldersintegrerede undervisning i indskolingen på.

På mellemtrinnet kunne man opleve eksempler på den projektorienterede undervisning. Bl.a. viste 5. årgang deres projekt om chokolade og 6. årgang deres musikprojekt - et samarbejde med Gribskov Ungdomsskole. Det var også muligt at forsøge at bestå Den Lille Cyklistprøve, som 4. årgang gjorde tidligere i dette skoleår.

Ung på flugt

Udskolingen på Nordstjerneskolen er opdelt i linjer, hvor eleverne vælger efter motivation og interesse. Disse linjer blev vist frem, fx havde Sciencelinjen en opfinderkonkurrence. Globallinjen fremviste deres “Ung på flugt” - projekt, et samarbejde med Dansk Røde Kors. På Medie- og designlinjen kunne man lære at redigere film, og Idrætslinjen gik forrest i en dyst om at ro om kap.

Udover den almene undervisning på skolen tilbyder skolen mange andre projekter, som også blev fremvist: Man kunne fx opleve et af flere Masterclass forløb - Masterclass er et forløb for særligt motiverede elever. Man kunne også møde nogle af skolens Digi-agenter, som fortalte om deres uddannelse indenfor IT, hvor de kan hjælpe andre elever med digitale udfordringer.

Ordblinde elever

Læsecenteret viste deres særlige tilbud for ordblinde elever.

Fritidsordningen bagte pandekager, lavede bål, og man kunne prøve deres træningsarena, hvor man bl.a. kunne kunne fægte.

Udover de mange aktiviteter kunne man på scenen opleve elever optræde med sang, stomp, videnskabsshow og meget andet.

Skolen summede af liv både ude og inde, og det var tydeligt, at eleverne var stolte af at vise deres skole frem og give andre en mulighed for at se en lille del af deres hverdag.

Publiceret 21 April 2018 11:15

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.