DEBAT:

Oprydning i 'Danmarks grimmeste by'

Af Lone og Knud Madsen, Bryggervej 32, Helsinge

Hvor er det dog synd, at Helsinge – placeret midt i Nordsjællands smukke natur – i den grad trænger til oprydning, vedligeholdelse og forskønnelse.

Prøv for eksempel at se på gadekærsområdet, som burde være byens smukke og hyggelige område. Gå en tur langs hækken mellem gadekæret og gaden. Der er så fyldt med alle former for affald, at man væmmes.

Derfor er det også opmuntrende at læse i Ugeposten 27. februar, at spejderne i Helsinge har besluttet at gøre noget ved sagen, og at Ugeposten bakker op om projektet.

Man må imidlertid spørge; hvorfor skal det komme så vidt, at spejdere og frivillige skal stå for oprydningen i byen.

Kommunen burde vel sørge for, at skraldet ikke flød i byen. Det ville også i høj grad gavne detailhandelen i byen, hvis man som borger havde lyst til at spadsere en tur i en pæn og ryddelig by, og dermed samtidig handle i byens butikker.

Uanset at det burde være kommunens opgave, så møder vi gerne op på Ugeposten 14. april kl. 10 for at være med til at samle affald, og vi håber på, at mange andre gør det samme.

Publiceret 05 March 2018 10:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV