DEBAT:

Søborg Sø genopstår

Af Mette Abildgaard, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti

 

Nu kan arbejdet med at genoprette Søborg Sø gå i gang. Det har jeg set frem til.

Da det Konservative Folkeparti trådte i regeringen i 2016, blev det indskrevet i regeringsgrundlaget, at Søborg Sø skulle genoprettes, og nu har man fundet midlerne til at starte arbejdet.

Christine Antorini (S) skriver desværre fejlagtigt i et indlæg til ugeposten i Gribskov den 7. februar, at regeringen ikke har tænkt sig at gå i gang med arbejdet nu, og at der kan gå lang tid. Men det var altså forkert. Regeringen har fundet 93 millioner kroner til projektet, og arbejdet kan begynde allerede i år.

Søen har været fuldstændig tørlagt siden 1870'erne. Det er med andre ord et stykke naturhistorie, vi genopliver med dette tiltag.

Nordsjælland får sig endnu et spændende naturområde, som kan blive en magnet for en lang række fugle, og forhåbentlig også en masse naturinteresserede nordsjællændere. Det er ikke bare en sejr for os konservative og for regeringen - men for naturen i hele området.

Publiceret 21 February 2018 04:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.