DEBAT:

Søborg Sø genopstår

Af Mette Abildgaard, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti

 

Nu kan arbejdet med at genoprette Søborg Sø gå i gang. Det har jeg set frem til.

Da det Konservative Folkeparti trådte i regeringen i 2016, blev det indskrevet i regeringsgrundlaget, at Søborg Sø skulle genoprettes, og nu har man fundet midlerne til at starte arbejdet.

Christine Antorini (S) skriver desværre fejlagtigt i et indlæg til ugeposten i Gribskov den 7. februar, at regeringen ikke har tænkt sig at gå i gang med arbejdet nu, og at der kan gå lang tid. Men det var altså forkert. Regeringen har fundet 93 millioner kroner til projektet, og arbejdet kan begynde allerede i år.

Søen har været fuldstændig tørlagt siden 1870'erne. Det er med andre ord et stykke naturhistorie, vi genopliver med dette tiltag.

Nordsjælland får sig endnu et spændende naturområde, som kan blive en magnet for en lang række fugle, og forhåbentlig også en masse naturinteresserede nordsjællændere. Det er ikke bare en sejr for os konservative og for regeringen - men for naturen i hele området.

Publiceret 21 February 2018 04:00

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp