Ny formand kræver svar:

’Det ligner snyd’

Af
Jeppe Helkov

Hun har sagt det før, og nu siger hun det igen. Den nye formand for ældreudvalget i Gribskov Kommune, Betina Sølver (S), er rystet over, at Attendo over en periode på to år har fået 13,4 mio. kr. for arbejde, de reelt ikke har udført. Og nu kan Ugepostens nye afsløringer få konsekvenser.
Læs også: Afsløring: Attendo har hævet millioner for pleje af borgere - der ikke længere var i live
“Igen må jeg bare sige, at jeg er rystet. Jeg har svært ved at forstå, hvordan det er endt her.”
“Det er lang tid siden, jeg hørte om det her første gang. Jeg vil tro, det er et år siden. Dengang forstod jeg, at man ville nedsætte en kontrolgruppe og styrke indsatsen. Derfor kan jeg også godt undre mig over, at tallet er steget så markant fra 2016 til 2017. Det her er et overvældende stort beløb, som vi kan bruge på mange andre ting i ældreplejen.”

Sølver: Skræmmende tal

Hos Betina Sølver springer det især i øjnene, at Attendo har fået næsten fire mio. kr. ved at sende regninger for borgere, der enten allerede var døde eller var indlagt på hospital eller Toftebo Plejecenter i perioden.
LÆS OGSÅ: Attendo: ’Jeg kan ikke forholde mig til tallene på stående fod’
“Som formand for ældreudvalget må jeg bare sige, at det ligner snyd. Det er ikke i orden. Det er i virkeligheden skræmmende.”
Attendo har det seneste år fået to røde og et gult påbud. De har fået kraftig kritik fra Styrelsen for Patientsikkerhed - og nu kommer den her sag oveni. Hvor meget tillid har du til Attendo?
“Det er netop spørgsmålet. Det er svært at blive ved med at have tillid til Attendo. Min tillid er i høj grad svækket. Jeg har det sådan - og sådan tror jeg også de andre medlemmer i udvalget har det – der skal ske noget på hjemmesygeplejeområdet. Og det kan kun gå for langsomt. Jeg har forventning om, at vi hurtigst muligt finder en løsning.”

Borgere skal føle sig trygge

“Vi skal have sikret, at borgerne kan føle sig trygge ved sygeplejen. Og hvis Attendo ikke kan sørge for det - som vi desværre har set flere eksempler på, at de ikke kan - så må vi finde en løsning uden om dem. Administrationen har siden oktober arbejdet på at undersøge muligheden for at hive sygeplejen hjem i kommunalt regi. Jeg har en forventning om, at vi på det førstkommende udvalgsmøde får et oplæg fra administrationen, der viser alternative løsninger til, hvordan vi kan løfte sygeplejen uden om Attendo. Jeg har en klar forventning om, at vi på mødet kan træffe en beslutning, så vi hurtigst muligt kan effektueret en langtidsholdbar løsning.”
LÆS OGSÅ: LEDER: Er der en voksen til stede?

null

Publiceret 16 January 2018 04:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV