Rema-direktør:

Nu går vi i dialog om Sandet

Placering af butikker hænger i høj grad sammen, siger Jan Poulsen fra Rema Etablering

Af
Jens Berg Thomsen

En ny Rema 1000-butik på Ramløse Sand er stadig på tegnebrættet her efter valget. Nu vil Rema 1000 gå i dialog med det nye politiske flertal i Gribskov, fortæller Rema-direktør til Ugeposten.
“Vi går nu i dialog med kommunen, og nu bliver det formelt og officielt,” siger administrerende direktør i Rema Etablering A/S Jan Poulsen til Ugeposten.
Det nu tidligere plan- og miljøudvalg har i to omgange behandlet sagen. Første gang i 2016, hvor udvalget afviste, og anden gang i 2017 hvor udvalget ikke nåede at komme med en konklusion, da Rema ikke afleverede en støj- og trafikanalyse.
“Der er blevet tegnet meget, og planerne har formentlig ændret sig. Men vi kommer ikke til at præsentere noget offentligt, før vi er enige med kommunen,” fortæller Jan Poulsen.
“Nu går vi i dialog. Jeg ved ikke på forhånd, hvem der stemmer for, og hvem der stemmer imod. Men det er klart, at det i sidste ende er politikerne, der skal stemme butikken igennem,” siger han.
“Alle input fra naboer, beboere, planarkitekter og politikere spiller ind. Det gør det altid, og det er der ikke noget unaturligt i. Når man er i sådan en proces, så kommer der bemærkninger. Andre gange kommer man i den situation, at nogle kan lide noget forskelligt. Sådan er det. Ellers ville alle bygninger i Danmark se ens ud,” siger Jan Poulsen.
Hvornår en lokalplan kan præsenteres, ved han ikke endnu.
“Det afgørende for mig er ikke, hvornår det kommer på en dagsorden,” siger Jan Poulsen, der har planlagt møder med det nye politiske flertal, fortæller han.

Placeringer hænger sammen

Efter sigende har der været rygter om, at Rema forlangte at få lov til at bygge butik på Sandet som en betingelse for, at kæden også ville have en butik midt i Helsinge eller på Skovgårdsvej.
“Vi har fra begyndelsen haft kig på det hele, og vi har ikke haft nogen skjult dagsorden på noget tidspunkt. Vi har ønsker med de forskellige beliggenheder, og det har vi ikke ændret på noget tidspunkt. Placeringerne hænger i høj grad sammen. Når vi skal finde ud af lægge butikker, skal de ikke betjene de samme kunder. Vi skal have det til at passe. Det er selvstændige Remakøbmænd, der skal drive de her butikker, så derfor skal det hænge sammen bedst muligt. For halvanden år siden har vi gjort vores holdninger til kende. Men det er jo ikke det samme, som vi får lov til det,” siger Jan Poulsen.
“Butikken på Sandet vil vi meget gerne have. Vi tror, vi får en god butik. Vi har spurgt, om vi har kunnet købe Sparbutikken i sin tid, men det kunne ikke lade sig gøre,” siger Jan Poulsen.

Publiceret 11 January 2018 11:15

SENESTE TV