Kim Valentin om tragisk Agnes-sag:

'Afgørelse konstaterer den usikkerhed, vi har haft'

Kim Valentin vil arbejde for trygheden i hjemmesygeplejen

Af
Jens Berg Thomsen

En endelig afgørelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed fastslår, at 91-årige Agnes Pedersen ikke fik den behandling, hun skulle have haft forud for sin død sidste år. I seneste udgave af Ugeposten stod de efterladte frem og kaldte afgørelsen et “punktum” i sagen, hvor det blev bevist, at den 91-årige flere gange havde fået skiftet forbinding på sine sår af ikke faglært personale, samt at hendes støttestrømper flere gange var blevet sat på af personale, der ikke var blevet lært op i det.
Daværende borgmester Kim Valentin kaldte tilbage i juli 2017 Attendos behandling af Agnes Jensen for “en fejl, der ikke må ske.” Han har også læst afgørelsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
“For mig er det ikke et punktum. Det er en konstatering af den usikkerhed, vi har haft om hjemmesygeplejen,” siger Kim Valentin. Som nuværende andenviceborgmester og byrådsmedlem giver afgørelsen noget at arbejde videre med, siger han.
“Jeg vil arbejde for, at vi skaber nogle rammer om trygheden. Vi har fået konstateret, at styrelsen siger det, den siger. Nu er det jo ikke mig, der sidder for bordenden, men jeg mener stadig, og det er der ikke noget nyt i, at forvaltningen skal komme med et oplæg til, hvordan vi sikrer, at der er kvalitet i den ydelse, vi giver,” siger han.

Publiceret 10 January 2018 11:15

SENESTE TV