'Jeg tænkte nok, det var derfor, du ringende':

Han fik færrest stemmer af alle i Gribskov

Af
Jeppe Helkov

Man taler altid om kommunalvalgets store vindere – og de store stemmeslugere. Noget mindre opmærksomhed er der på de kandidater, der ikke hiver 2.664 stemmer som den med flest personlige stemmer i Gribskov, Kim Valentin (V).
Ugeposten har undersøgt, hvem af byrådskandidaterne der fik færrest stemmer ved det forgangne kommunalvalg. Og den lidet flatterende pris ender hos de Konservatives John Winkler Neumann. Fem krydser blev der i alt sat ud for hans navn på stemmelisten.
“Jeg tænkte nok, det var derfor du ringede,” siger han, da Ugeposten fanger ham over telefonen.

Fik 10 stemmer ved sidste valg

Vidste du godt, at du var den, der havde fået færrest stemmer?
“Nej, jeg havde ikke undersøgt det. Jeg vidste godt, at jeg hørte til i den ende over kandidater, der ikke havde fået så mange stemmer. Men jeg vidste ikke, at jeg var den, der havde fået færrest,“ siger John Winkler Neumann, hvis personlige stemmeantal er gået 50 pct. point tilbage i forhold til seneste kommunalvalg.
“Jeg fik 10 stemmer ved sidste valg, så jeg vidste godt, at det nok ikke blev til så mange i år heller,” siger han.
John Winkler Neumann har fået én stemme i Esbønderup, tre stemmer i Helsinge og en enkelt stemme i Vejby. Og han ved hvor to af dem kommer fra.

’Ja, det kan man sige’

“To af dem kommer fra min hustru og så mig selv. De andre kender jeg ikke,” siger han.
Ja, men det er da positivt, at der er tre mennesker derude, der har set dit billede og har besluttet at stemme på dig ud fra det.
“Ja, det kan man sige,” siger John Winkler Neumann og fortæller, at det var tæt på, at han faktisk ikke stillede op.
“Inden opstilllingsmødet bad jeg formanden om at blive slettet som kandidat. Formanden henviste til, at jeg jo tidligere havde sagt ja til at blive kandidat, hvilket er korrekt. Vi aftalte derfor, at jeg skulle stå i bunden af listen. Som begrundelse for at blive slettet som kandidat, forklarede jeg formanden, at jeg netop havde været til en jobsamtale, hvor det var et must, at man ikke var politisk kandidat på nogen måde. Jeg valgte, at stå ved et tidligere tilsagn, selvom det var mig meget imod.”
John Winkler Neumann har selv et bud på, hvorfor det ikke blev til så mange stemmer.
“Jeg besluttede mig for ikke at føre valgkamp. Og så er hele mit netværk uden for kommunen, så jeg er ikke så kendt her.”

Tager det stille og roligt

Men jeg synes da jeg genkender dig navn fra flere læserbreve?
“Ja, men det var fra før valgkampen for alvor satte ind. Der var der så meget larm, hvor alt druknede, at jeg valgte ikke at sende noget ind.”
Men John Winkler Neumann lader sig trods prisen som den kandidat i Gribskov med færrest personlige stemmer ikke slå ud.
“Selvfølgelig er det lidt ærgerligt at være den, der har fået færrest stemmer. Men jeg tager det stille og roligt. Havde jeg ført valgkamp, havde jeg været mere ærgerlig. Mest af alt er jeg bare glad på de Konservatives veje,” siger han og peger på, at partiet ved valget gik et enkelt mandat frem, så de i dag har to byrådsmedlemmer.
Og er du ikke en af de tre borgere i kommunen, der fik stemt på John Winkler Neumann, er der en stor sandsynlighed for, at du aldrig får muligheden for at gøre det.
“Man skal aldrig sige aldrig, men jeg tvivler på, at jeg stiller op ved næste valg. Jeg brænder meget for kommunalpolitik, men jeg kommer nok ikke til at tage endnu en tørn.”


Herunder kan de se de fem kandidater med færrest personlige stemmer:
1. John Winkler Neumann (Konservative), 5 stemmer
2. Arne Skovgaard Nielsen (Radikale), 6 stemmer
3. Marion Thoregaard (Bedre Tider), 6 stemmer
4. Jens Zwicky (Konservative), 8 stemmer
5. Henny Inge Green (Nytgribskov), 9 stemmer

Publiceret 06 December 2017 00:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV