2 x Conny i spidsen for Helsinges handelsliv

Conny Nielsen fra ’Troldeæsken’ er valgt til ny formand for Gadekærforeningen. Conny Bruun er ny næstformand

I sidste uge var der generalforsamling i Helsinges handelsstandsforening, 'Gadekærforeningen'.
Et formandsskifte var planlagt, da Michael Hass fra TøjEksperten i Helsinge ville lade stolen for bordenden i den stolte handelsstandsforening gå videre til nye kræfter.
Conny Nielsen fra 'Troldeæsken' har indtil nu været aktivitetskoordinator i foreningen, og har stået bag genrejsningen af de tidligere så populære torsdagskoncerter, og nu fredagskoncerter hen over sommeren i Helsinge.
Conny Nielsen tog skridtet op, og lod sig vælge som ny formand for foreningen, og som næstformand får hun veninden og kompagnonen Conny Bruun fra 'Bruuns Interiør'. D'damer har butik under samme tag i Vestergade i Helsinge.

Afgående formand har samlet tropperne

Udover de 2 x Conny i front, består Gadekærforeningens bestyrelse nu af Janni Knudsen, Matas. Thomas Stougaard, DinTøjmand. Michael Hass, TøjEksperten. Helene Muff, Muff Smykker & Ure. Frank Nielsen, Ugeposten og Christian Corlin Rasmussen, JMV ApS.
“Jeg glæder mig, og vi skal i gang med det samme, så vi kan sætte gang i Helsinge og skabe lidt gang i gaden. Endnu mere gang i gaden. Det er vores første og største fokus”, siger den nye formand Conny Nielsen, og fortsætter.
“Michael Hass har gjort det fremragende som formand. Det vil jeg meget gerne have lov til at sige. Han har som formand samlet tropperne, han har skabt begejstring, og han har været super god til at rose og give massiv opbakning til de initiativer og idéer der er kommet de seneste år. Og nu skal vi så skridtet videre, og få skabt meget mere liv, kultur, aktiviteter, og gang i gaden. For alle. Det fortjener Helsinge”, siger den nyvalgte formand Conny Nielsen til Ugeposten.

Publiceret 05 December 2017 04:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli