DEBAT:

Udkantsgribskov - misforståelser

Af Pia Nygaard og Jørgen Olsen, Haregabsvej 8, Esbønderup Skovhuse, GræstedKim Valentin og Jonna Præst har i Ugeposten 20/11 svaret på vores læserbrev om forskellige ulemper i Gribskov Kommunes udkantsområder. Vi vil gerne takke for svarene, som desværre indeholder nogle fejl.
Med hensyn til afhentning af dagrenovation svares der, at alle husstande får hentet dagrenovation på adressen. Men i vores område er der flere, der hver søndag aften må køre deres skraldespand ud til nærmeste større vej - og tilbage igen mandag aften. Disse har flere gange rettet henvendelse til kommunen om sagen, men uden resultat.
Da der nu foreligger en erklæring fra borgmester og 2. viceborgmester om det modsatte, vil vi straks oplyse de pågældende om, at de ikke behøver det mere.
Problemet med tvungen leverandør vedrørende tømning af bundfældningstanke: Her fralægger de to borgmestre sig ansvaret og henviser til, at det varetages af Gribvand. Det er vi naturligvis godt klar over, men det er byrådet, der den 9. maj 2011 har vedtaget et regulativ, der hindrer grundejerne i selv at vælge tømningsfirma, og det er byrådet, der vil kunne ændre det igen, hvis der er vilje til det.
I vores anke om de nedlagte buslinjer svares der, at disse ikke er nedlagt i denne byrådsperiode. Det er vi også helt klar over, men vi er overrasket over, at man fralægger sig ansvaret for tidligere vedtagelser i byrådet.
Svarene fra borgmester og 2. viceborgmester slutter dog med et lille lyspunkt, idet man skriver, at der i den kommende byrådsperiode vil være fokus på den kollektive trafik med forbedring af forbindelserne mod København.
Vi må håbe, at det betyder genetablering af de nedlagte buslinjer, som savnes meget i de små landsbyer. Men det vil vi naturligvis følge op på.

Publiceret 04 December 2017 15:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV