Plejehjemsleder om borgmester-blokering:

’Jeg opdigter ikke historier’

Hvornår er det okay, at en borgmester blokerer en af kommunens leverandører af ældrepleje?

Af
Jeppe Helkov

22.000 visninger, over 8.000 inteaktioner og en debat, der har varet flere dage. Ugepostens Facebook-side selvantændte, da borgmester Kim Valentin (V) i fredags havde inviteret lederen af Dagmarsminde, May Bjerre Eiby, i Ugepostens varme sofa for at diskutere ældrepleje - og hvorfor Kim Valentin har blokeret plejehjemslederen på det sociale medie Facebook.
Den sidstnævnte debat fik specielt kommentarerne til at vælte ind på den livestreamede debat - især fordi May Bjerre Eiby og Dagmarsminde er leverandør af ældreydelser i Gribskov Kommune.

’Når debatten bliver forvirret’

“Når jeg kan se, at debatten bliver forvirret, mangler sagligt indhold, eller der kommer for mange bandeord på banen, kan jeg godt finde på at blokere folk,” sagde Kim Valentin.
Blokeringen af May Bjerre Eiby kom efter, at hun og Kim Valentin havde haft en meningsudveksling på Nyt Gribskovs' Anders Gerner Frost' Facebook-side.
Her beskyldte Kim Valentin May Bjerre Eiby for en 'aldeles håbløs fremstilling' og for at lave 'fake news'. Det billede kan May Bjerre Eiby ikke genkende.
“Jeg synes, det har været rigtig ubehageligt at blive blokeret. Jeg følte egentlig, vi havde en meget saglig debat om ældreplejen. Jeg fik at vide, at det var fake news. Og det var ubehageligt - for jeg opdigter ikke historier om hverdagen ude på Dagmarsminde. Og jeg kan godt dokumentere mine påstande,” sagde hun og fortsatte:
“Jeg er super ærgerlig over at blive blokeret. For jeg vil gerne diskutere ældreplejen med Kim Valentin på de sociale medier, hvor meget af debatten foregår i dag. Især fordi Kim er den, han er. Han er borgmester og stiller op til at blive genvalgt. Som plejehjemsleder er det vigtigt at kunne følge med,” sagde hun, før debatten for alvor tog fart.
“Én ting er, at du er borgmester, og du skal styre kommunen. Men du skal jo ikke styre Facebook,” sagde May Bjerre Eiby.
“Jo, det skal jeg. Man har sin egen side, man skal moderere,” sagde borgmesteren.
Men det var jo på Anders Gerner Frosts side, hvor debatten foregik?
“May Bjerre kan gøre, hvad hun vil på andre sider. Men jeg har en ansvar over for, at det, der bliver dirigeret ind på min side er rigtigt,” sagde Kim Valentin
Men hvordan dirigerede hun det ind på din side?
“Jeg har ikke blokeret den her,” fortsatte Kim Valentin.
Men det stod ikke på din side.
“Jeg siger bare, at hvis May begynder at skrive det her på min side, det vil jeg ikke have.”
Men det gjorde hun jo netop ikke.
“Nej, men det vil jeg ikke have. Det, der vil jeg ikke have stående på min side.”
Men det har du heller ikke.
“Nej, det var fordi, jeg netop har sørget for, at det ikke stod der,” sagde Kim Valentin, før May Bjerre Eiby uddybede.
“Nu arbejder jeg selv en del via Facebook på mit arbejde, og jeg tror, der er noget helt basalt omkring det tekniske, du ikke forstår. I øvrigt er det jo bare en debat, hvor vi har to forskellige holdninger. Det må man respekterer som borgmester. Der er en borger og en leverandør, der har et andet perspektiv i forhold til nogle visitationsprocesser - og det synes jeg, man bør lytte til som borgmester i stedet for bare at blokere.”

Har stævnet kommunen

Herefter handlede debatten om den stævning, som May Bjerre Eiby og Dagmarsminde har sendt af sted mod Gribskov Kommune. Blandt andet fordi de mener, der er en mangelfuld visitation af Dagmarsmindes svært demente borgere.
“Jeg kan godt forstå din motivation, May, for du skal have en forretning til at køre. Du har stævnet kommunen, og du ønsker at få nogle højere priser. Det er én ting. Man så lad være med at gå ved siden af og fortæl, at kommunen opfører sig skidt. Det er en meget dårlig dagsorden,” sagde Kim Valentin.
Hertil svarede May Bjerre Eiby:
“Den her stævning er der nogle dommere, der skal kigge på. Det her handler om, at der nogle meget sårbare ældre i kommunen, hvor de og deres pårørende oplever, at visitationen simpelthen ikke foregår, som den skal.”
Du kan se hele debatten inde på www.facebook.com/ugeposten.

Publiceret 14 November 2017 06:00

SENESTE TV