DEBAT:

Minimumsordninger. Hvorfor? Vi kan da gøre det bedre end det

Af Maud Margrethe Pedersen, Alternativet. ByrådskandidatJeg har 36 års erfaring indenfor børneområdet. Første arbejde var i en vuggestue i 1981, hvor der altid var mindst 3 voksne til 12 børn. Og dette kunne kun lade sig gøre, fordi alle vuggestuebørn var over et år når de ankom.
Og jeg kan ikke se at det er blevet bedre på de år.
Vi har masser af viden, erfaring og oplevelser af hvad området kan give vores børn.
Hvorfor handler det ikke bare om at gøre vores børns liv til de dejligste, sjoveste, tryggeste og vildeste liv?
Hvorfor handler det ikke om at sikre den blanding af udfordringer og nærvær, der får et barn til at opleve og opdage sig selv og verden. Uden mål og med.
Hvorfor handler det ikke om de mennesker der hver dag møder op, for at gribe vores børn, når opdager noget, spørger, leger eller alt muligt andet utænkeligt? Gribe det øjeblik, som barndommen er. For barnet.
Hvorfor handler det ikke om at alle gode viljer mødes og får gjort noget ved det?
For hvad skal vi med børnepasning, der ikke er bedre eller mindst ligesågodt som det mor og far kunne levere?
Det eneste der har relevans for børn, er at de lever lige midt i nuet. Og der skal være lige så mange voksne, som der er brug for. Hele tiden! Det er nok med en krammer om formiddagen, eller når en voksen har tid.
Det er ikke nok med tre voksne til 107 børn på legepladsen.
I forsøget på at ændre den brutale virkelighed, råber desperate forældre og personaler på “minimumsordninger”. Og det forstår enhver der kærer sig om børn. Men ordet ligger desværre så skidt i munden på mig.
Det lyder som en forhandlingsstrategi, hvor de nødsstedte indrømmer at have tabt på forhånd. Her beder man om den mindste lille bitte smule, der kan undværes. Please! Giv os bare et minimum!
Hvis vi skal have passet vores børn, imens vi selv vælger at lave noget andet, skal det være med vished om at kærlig omsorg og tid tid tid tid altid er til stede, og aldrig kan fraviges.
Hvis nogle familier ønsker sig deres børns barndom tilbage i egne hænder, skal det ikke være svært. Vi vil gerne have passet vores børn, så de lever godt og trygt.
Hvem ønsker mindre end det?
Lad den række hånden op, som ikke ønsker at vores børn, skal opleve livet som det lige akkurat ser ud i børnehøjde? Fyldt med livsglæde, gåpåmod og veloplagte voksne, der ønsker det samme for poderne.?
Så lad os stoppe udenomssnakken og tage den derfra… NU !

Forkortet og redigeret af redaktionen.

Publiceret 14 November 2017 13:30

SENESTE TV