DEBAT:

Ja, det er Græsteds tur!

Af Søren Lind, Nye Borgerlige. ByrådskandidatTorsdagens valgdebat på Græsted kro, arrangeret af Græsted Borgerforening med henblik på at skabe fokus på byen, udviklingen samt visionerne for lokalområdet, var endnu engang et godt og interessant indspark til KV17.
Der blev generelt udtrykt at man i Græsted føler sig overset i forhold til kommunens andre byer, og i særdeleshed i forhold til både Helsinge og Gilleleje.
Som opvokset ved Helsinge, og sidenhen bosiddende i Gilleleje, vil jeg være den første til at erkende at jeg aldrig har lagt specielt meget mærke til Græsted, eller hvilke tilbud byen kan tilbyde sine indbyggere. For mig har Græsted været noget jeg passerede når jeg som barn skulle til Gilleleje for at sejle i Sejlklubben, og i mit voksenliv er det en by jeg skal forbi for at komme hjem når jeg har været i København.
Debatten var spændende, for er Græsted blevet overset?
Betragter man Græsteds centrale placering i Gribskov kommune, og inkluderer man at den meste kollektive trafik i kommunen passerer igennem byen, så kan man godt forstå indbyggernes interesse for at byen bør udvikles og prioriteres når det kommer til kommunale anlæg og investeringer.
Debatten kom vidt omkring, og inkluderede blandt andet Nationalparken og Søborg Sø, og der skal ikke herske tvivl om at etableringen af Kongernes Nordsjælland og genetableringen af Søborg Sø vil være et enormt aktiv for Gribskov kommune, og dermed også Græsted da Søborg Sø vil ligge i baghaven tæt på eventpladsen. Dette vil bidrage til et miljø og nogle omgivelser der kan skabe nogle unikke og fantastiske oplevelser i forbindelse med stævner, koncerter og andre arrangementer.
Borgerne spurgte specifikt ind til hvad vi som politikere ville afsætte økonomisk for at sikre byens fremtidige udvikling. Dette spørgsmål kan ikke besvares, det vil være useriøst, og det vil være varm luft!
Nye Borgerlige vil bakke op om etableringen af et Sundhedscenter central placeret omkring Græsted Syd da dette vil sikre gode adgangsforhold, både via kollektiv trafik, men også den generelle infrastruktur er ideel. Størrelsen og omfanget skal kortlægges, og det er afgørende at det vurderes om det skal inkludere et plejecenter og boliger for ældre, samt hvorvidt andre aktiver med fordel kan inkluderes, såsom eksempelvis frivillighedscenteret.
Ligeledes vil vi arbejde for en renovering af Gribskolen, vi tror på at den bedste grobund for udvikling er investeringer, og skal Græsted være attraktiv for yderligere tilflyttere kræver det at de grundlæggende behov for familier er på plads, og forholdende i orden. De arealer der er udlagt til boligområder skal byggemodnes og markedsføres således at folk får øjnene op for de muligheder der er for at være med til at udvikle et lokalmiljø under opblomstring.
Er det Græsteds tur? – Det er tid til at man overordnet evaluerer hvad der skal til for at vores kommune kan udvikle sig yderligere, og i den forbindelse, JA – så er det også Græsteds tur!

Publiceret 14 November 2017 13:30

SENESTE TV