DEBAT:

Kortere skoledage

Af Trine Egetved, Konservative. Børneudvalgsformand og byrådskandidatDet Konservative Fokeparti mener, at det er vigtigt at børn og unge har en sund balance mellem skole og fritid. Derfor mener vi også, at vores skoler bør benytte sig af de dispensationsmuligheder, der findes til afkortning af skoledagens længde. Så har børnene fortsat overskud til fritidsinteresser og et fritidsjob. Et fritidsjob er en vigtig del af unge menneskers udvikling. Fritidsinteresser giver nogle vigtige fælleskaber. Dannelse foregår på flere planer end blot i institutioner og skoler. At have tid og overskud til en aktiv fritid giver perspektiv, udsyn og hele velfungerende mennesker.
Skolen er ekstremt vigtig, men der skal være plads til andet også.
Vi sætter vores lid til, at regeringen snart får gjort noget ved denne forfejlede del af reformen, så børnene igen kan få balance i hverdagen, men indtil da må skolerne benytte de muligheder, der er.
Forleden var jeg i debat med NytGribskovs Pernille Søndergaard. Hun var ikke enig med mig i, at vi skal sætte en politisk dagsorden for skoledagens længde, og Nytgribskov har åbenbart ikke en politisk holdning til børns balance mellem skoleliv og fritidsliv. Det Konservative Folkeparti har en klar politisk holdning til, at der skal være balance i børn og unges liv. Derfor skal skoledagen forkortes.

Publiceret 09 November 2017 06:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV