DEBAT:

Rul skolerne tilbage

Af Helle Lund, Nye Borgerlige. Byrådskandidat

 
Nye Borgerlige vil rulle skolerne tilbage, så de igen bliver en del af de lokalsamfund, de ligger i. Det har været en stor fejl at lave skolerne om til fødeskoler og det er på tide at anerkende det.
Vi skal investere i vores lokalsamfund, og det skal vi, hvis vi vil bevare dem. Vi kan ikke se isoleret på skolerne. Vi skal rulle skolerne tilbage, så de er en del af det lokalsamfund, de ligger i. De skal have en selvstændig ledelse, som kan tilpasse skolens profil til lokalsamfundet. Man kan ikke pille delelementer ud fra et lokalsamfund, som f.eks. skolerne, hvis man vil bevare vores lokalsamfund og ønsker at tiltrække nye borgere.

Skolerne i Gribskov skal selv bestemme

Politikerne blander sig for meget i, hvordan skolerne skal drives. Hvis vi skal have bedre skoler, skal vi give ansvaret tilbage til dem, der ved, hvordan man leder skoler, og det er skolelederne.
Nye Borgerlige mener, at man i Gribskov skal undersøge muligheden for på sigt at gøre en eller flere folkeskoler i Gribskov selvejende for at sikre mere frihed og selvstyre på den enkelte skole, og således at skolelederne får mulighed for bedre selv at kunne tilrette skolens tilbud til den brugergruppe, der er i lokalområdet. Der skal fortsat være en kontrol med, at skolerne leverer, og at børnene får de faglige kompetencer, de skal have.
Folkeskolen har haft det svært de sidste mange år i takt med, at de er blevet pålagt flere og flere regler og krav, som har gjort det vanskeligt at konkurrere med privatskolerne.
Der er en grund til, at flere og flere fravælger folkeskolen, og det er jo det, vi skal ændre på, så borgerne igen tilvælger den lokale folkeskole.
Vi kan starte med at lave kortere skoledage, så vi samtidig får løftet de lokale foreninger, og så skal der gives dispensation til, at skoleledelsen på den enkelte skole selv bestemmer over lærernes arbejdstid. Vi får ikke bedre skoler af mere bureaukrati og snærende bånd, men jo mere en skoleledelse får mulighed for selv at skabe den skole, de brænder for, jo bedre skoler vil vi også få.
Stem personligt den 21. november 2017

Publiceret 08 November 2017 19:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV