DEBAT:

Bedre folkeskole vejen frem

Af Sean Rask Crawford, Venstre. ByrådskandidatI mange år har Gribskovs folkeskoler ligget betydeligt under landsgennemsnittet, hvis man så på det faglige niveau. Heldigvis er der nu fremgang at spore, og vi er uden tvivl i gang med en positiv udvikling. Men vi er slet ikke langt nok, og vi skal absolut ikke hvile på laurbærrene.
Gode folkeskoler er nemlig vejen frem for Gribskov. Skolerne er helt centrale, når potentielle nye tilflyttere skal vælge, hvor de vil bosætte sig. Derfor - men også for alle nuværende borgere i kommunens skyld - skal vi løfte niveauet i vores folkeskoler. Få ting er vigtigere for vores kommune end stærke folkeskoler med et godt fagligt niveau og høj trivsel.
For at forbedre skolerne, er det først og fremmest vigtigt med tillid og selvbestemmelse. Vi skal give skolernes ledelse mere tillid og mere frihed til at drive gode skoler, og vi skal lade alle skoler, der ønsker det, have selvstændige ledelser. Forsøger man at drive alle kommunens skoler fra rådhuset fremfor ude på de enkelte skoler, kommer man ingen vegne.
Dernæst mener jeg, at skolerne og kommunen i fællesskab skal gå forrest med nye tiltag for at forbedre skoledagen.
Vi bør udnytte de muligheder, der allerede er i lovgivningen, for at tilbagerulle de lange skoledage. Kortere skoledage, med fokus på undervisning, er utvivlsomt en del af løsningen.
Desuden bør en forbedring af UU-vejledningen være en meget høj prioritet. Alle kommunens skoleelever skal have ret og adgang til god og alsidig vejledning.
Vores vejledere skal kunne tage udgangspunkt i den enkelte elev og kende til alle de mange uddannelsesmuligheder, unge har efter grundskolen.
De kortere skoledage og forbedringen af uddannelsesvejledningen er to centrale tiltag, vi bør indføre, men vi skal ikke stoppe der. Kommunen, skolerne og andre relevante instanser skal altid have en løbende dialog om, hvordan vi styrker folkeskolen og forbedrer skoledagen for den enkelte elev.
Bedre folkeskoler er vejen frem.

Publiceret 08 November 2017 20:45

SENESTE TV