DEBAT:

Børn og unge er fremtiden

Af Kim Valentin, Venstre. Borgmester

 
For fremtiden skal vi sørge for at vores børn trives endnu mere, og at det bliver lidt federe at være ung i Gribskov. Det handler om at give børn og unge de bedste muligheder for at skabe deres eget liv. Friheden til at bestemme sit over eget liv er en meget vigtig del af Venstres politik, og det er grundlaget for al den udvikling, vi ønsker skal ske for fremtiden.
Det går bedre i dag end for 4 år siden. Vi har bedre resultater, og mere trivsel i vores skoler og institutioner end før. Flere gennemfører ungdomsuddannelse og der fødes flere børn. Så det går faktisk rigtig godt fremad - men vi er slet ikke i mål endnu.
Tallene viser fremgang, men tal er ikke det hele, for vi skal videre, og vi skal blive endnu bedre - netop, fordi børnene er vores fremtid. Nye skoler og nyt indhold til vores børn og unge skal der sættes flere penge af til. Venstre foreslår, at vi begynder 2018 med at samle et innovationsråd med forældre, børn og unge, DLF og BUPL, ledelse og lærere, samt politikere, der skal udvikle morgendagens skole og dagtilbud og ungetilbud i et godt samarbejde mellem alle.
Antallet af borgere og børn vokser - i 2016 blev vi alene 444 flere borgere, hvilket er rekordmange i Gribskovs historie. Vi skal også blive flere borgere for fremgangen betaler for fremtidens velfærd. Det ved vi i Venstre fordi vi aldrig sætter ansvarligheden over styr i søgen efter vores mål.
Langt de fleste forældre er tilfredse eller meget tilfredse med vores skoler (71% og stigende), dagtilbud (90%), fritidsordning (81%) og klubtilbud (94%) - men vi skal blive endnu bedre. Venstre foreslår mere idræt ind i vores skoler, kollegium i Helsinge, kortere skoledage, fortsætte turboindsats i udskoling, mere erhvervspraktik, mere forældreinddragelse og selvstændige skoler. Det vil vi arbejde for i den næste periode, og du kan regne med at vi i Venstre har denne politik både før også efter valget.
Selvom afgangskarakterer er steget fra i gennemsnit 6,6 i 13/14 til 6,9 i 16/17, så er vi ikke i mål endnu. Vi skal ligge i den bedste tredjedel i landet. Det er måden at få vores unge i gang med en uddannelse som giver dem frihed til at leve deres liv, som de vil. Antallet af unge som gennemfører en ungdomsuddannelse er vigtig for Venstre, og vi vil satse på at få flere i gang med en erhvervsuddannelse. Når kompetencen ligger gemt i hænderne, skal man også bedømmes på dette. Denne indsats vil vi styrke i et tæt samarbejde med virksomhederne.
Stem på Venstre - hvis du tænker på fremtiden.

Publiceret 08 November 2017 20:15

SENESTE TV