Nyt spillested i Gilleleje

’Nogle ting vil være gratis, andre ting vil koste lidt penge - og nogle vil koste meget’

Af
Jeppe Helkov

Hvad har de mange sommmerturister i Gilleleje at tage sig til en helt almindelig hverdag, når først aftensmåltidet er indtaget på en af byens mange restauranter? Ikke nok. Så klart er svaret fra Morten Ulrik Jørgensen og Claus Christensen.
Derfor har de to nu af egen lomme købt 'Det Hvide Hus' over for Kulturhavnen. Her vil de fra næste sommer arrangere koncerter, debatmøder, foredrag - ja, næsten alt, hvad man kan forestille sig.

Skal stadig være festival

“Mange restauratører har sagt, at der mangler tilbud, når man har siddet på en restaurant en tirsdag eller onsdag aften midt i juli. Hvad skal man så? Der sker ikke mere. Man kan selvfølgelig gå på havnen, men nu kan kan også drysse herop og høre lidt lækkert musik,” siger Morten Ulrik Jørgensen, der er blevet inspireret af Gæstgiveren på Bornholm, hvor store danske og internationale navne lægger vejen de små, intime omgivelser.
“Jeg har altid gået med tanken om, at det kunne være sjovt at have sit eget lille private sted. Til de små ting. Der skal stadig være Gilleleje Festival. Det kommer ikke til at gå ud over de store koncerter. Det her bliver en lille niche-ting.”
“Vi har talt om, at vi om sommeren kan en koncert fra 17-18.30, og så kan folk gå ud og spise. Og så begynder vi måske igen kl. 21. Så vi er med til at holde byen i gang,” siger han og fortæller, at planen er, at lave arrangementer fra Sanks Hans til midt i august.
“Nogle ting vil være gratis, andre ting vil koste lidt penge - og nogle vil koste meget. Det bliver ligesom at træde ind i en lille, hyggelig, glemt have med lys i træerne og en intim scene. Det bliver et tilbud, som der ikke er i øjeblikket heroppe.”

Det bliver her i haven, at musikarrangementerne kommer til at foregå.

Det bliver her i haven, at musikarrangementerne kommer til at foregå.

Må se om de lever op til det

Næste skridt for Morten Ulrik Jørgensen og Claus Christensen er at få alle tilladelserne på plads. For mens selve huset er i tip-top-tilstand, skal der bare fjernes nogle enkelte planter fra haven for at holde det autentiske udseende.
“Nu skal vi til at søge om tilladelser til at have levende musik og udeservering. Vi håber, at kommunen bakker op om det - og at det ikke kun er tomme ord, når de siger, at man vil gøre noget for turisterne. For det gør det her i den grad.”
Det nye koncertsted ligger på Gilleleje Hovedgade 4.

Publiceret 07 November 2017 09:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV