DEBAT:

Lad os huske at værne om de ansatte der i dag plejer vores ældre i Gribskov

Pernille Kromann Sams, Nytgribskov. ByrådskandidatMens borgmesteren har travlt med at holde fast i, at det ikke bør være noget problem at levere høj kvalitet i sygeplejen, og endda kompleks sygepleje for 30 kroner per borger per dag, så ser jeg ikke, at der samtidig tages hånd om de mange sundhedsfaglige ansatte, som i dag knokler for at passe på vores ældre i Gribskov.
Borgmesterens udmelding vil uden tvivl skabe utryghed i forhold til deres arbejdssituation, idet det kan være vanskeligt at overskue konsekvenserne.
Vi har i Gribskov rigtig mange kompetente, fagligt stolte og hårdt arbejdende social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker. Det er dem, der i dag arbejder det bedste, de kan hos vores ældre rundt om i kommunen.
Deres arbejdsvilkår bærer præg af kørelister uden indregnet køretid, for mange opgaver i forhold til den tid, de har til hver borger, sygemeldte kolleger, manglende personale, og nu oveni pres fra borgmesteren.
At vi i Gribskov som minimum skal have et kommunalt alternativ således, at hjemmesygepleje også kan ydes af kommunen selv, nævnte jeg allerede i mine første indlæg før sommerferien, så det er jeg på ingen måde uenig i.
Men er det rimeligt, at man som medarbejder skal læse om ens arbejdsfremtid på nettet i Ugeposten? Skaber en sådan udmelding lyst til at holde fast i ens ansættelse, eller leder man efter et mere trygt og forudsigelig ansættelsesforhold?
Hvad er målet med artiklen?
Ÿ At vise borgerne i Gribskov, eller som Kim Valentin udtrykker det 'hans borgere', at han er en handlekraftig borgmester her i måneden op til valget?
Jeg kunne have ønsket mig handling lang tid før, det har måtte koste menneskeliv og bragt patientsikkerheden i fare.
Jeg kunne også have forestillet mig en mere diskret og elegant måde at opnå det, vi alle ønsker for vores ældre - at vi undersøger muligheden for at hjemtage dele eller hele hjemmesygeplejen uden at udbasunere det i medierne, uden at have løsningerne på plads.
Vi skal passe på de ansatte, der passer på vores ældre - ellers kan vi risikere en medarbejderflugt, der vil skabe høj risiko for flere fejl og mangler.
At ansætte og fastholde sygeplejersker er ikke kun et spørgsmål om penge - og om det hedder Attendo eller Gribskov kommune, gør ikke den store forskel for sygeplejerskerne og social- og sundhedsassistenterne. Man vælger dette fag, fordi man ønsker at gøre en forskel for andre mennesker og for at kunne gøre det, kræver det en professionel ledelse og ambitiøse lokale politikere, som kan give den rette økonomi til området, der giver de ansatte tid til de ældre.
Fordi alle har ret til et værdigt ældreliv.

Publiceret 24 October 2017 00:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV