Overvejer at hive hjemmeplejen hjem:

Attendo får nyt rødt påbud

Så er den gal igen. Plejefirmaet Attendo har på grund af nye fejl og problemer fået endnu et rødt påbud af Gribskov Kommune

Af
Jeppe Helkov

For anden gang på kort tid har Gribskov Kommune besluttet at give plejefirmaet Attendo et rødt påbud. Denne gang er tingene så tilspidset, at social- og sundhedsudvalget har bedt embedsværket om at undersøge at muligheden for at hive hjemmeplejen hjem igen.
Påbuddet kommer efter en nylig rapport fra det Statsautoriseret Revisionsaktieselskab BDO, der viser adskillige fejl og mangler i Attendos behandling af de ældre i Gribskov. Rapporten viser blandt andet, at Attendo ikke lever op til sin kontrakt med Gribskov kommune på flere områder.
Det er langt fra første gang, at Attendo er i vælten. I juli kunne Ugeposten fortælle historien om 91-årige Agnes Helene Jensen, der var udsat for et så groft svigt fra Attendo, at hun endte med at dø af det. Og nu er den altså galt igen.
LÆS MERE HER: Borgmester efter sønderlemmende Attendo-kritik: ’Tilliden er på nul-punktet’
BDO's rapport bygger på uanmeldte besøg hos Attendos afdelinger i Gilleleje, Helsinge og Græsted i august. Her konstaterer de blandt andet, at der sker flere fejl på medicinområdet. Ifølge Ugepostens oplysninger indbefatter det blandt andet, at der i flere tilfælde er blevet lagt forkerte og for få piller i pilleræskerne hos de ældre.
Derudover konstaterer BDO, at flere medarbejdere hos Attendo ikke har tilstrækkeligt med kompetencer til at kunne tage sig af sygeplejeopgaverne. BDO kritiserer desuden, at der arbejder vikarer i sygeplejen, som ikke er tilstrækkeligt oplærte og ikke kender opgaverne hjemme hos borgerne.
LÆS MERE HER: Attendo har fået sat stolen for døren: 'Det er uforståeligt'
Og den kritik er altså så alvorlig. at Gribskov Kommune nu har givet endnu et påbud. Samtidig vil embedsværket i kommunen nu 'afdække de mulige scenarier for den fremtidige varetagelse af hjemmesygeplejen i Gribskov Kommune, så borgerne sikres hjemmesygepleje af høj kvalitet' - hvilket altså indbefatter af en undersøgelse af muligheden for at hive hjemmeplejen tilbage til kommunen.
Gribskov Kommune har oprettet en hotline, hvor bekymrede borgere kan ringe ind. Det har indtil nu giver syv henvendelser, hvor der hos seks borgere er en konkret udredning i gang. Derudover har Gribskov Kommune bedr Styrelsen for Patientsikkerhed følge op overfor Attendo. Dén rapport er stadig ikke klar.

Publiceret 13 October 2017 00:00

SENESTE TV