Mødrehjælpen åbner for ansøgning om julehjælp

Udsatte familier kan nu søge om hjælp til julemad og gaver

Julegaver og julemad. Det er de to ønsker, som står øverst på listen, når Mødrehjælpen får ansøgninger om julehjælp. Ansøgningerne kommer fra fædre og mødre i udsatte familier, hvis økonomi er så lille, at forældrene ikke kan betale for det, som de fleste danskere opfatter som nødvendigheder i juletiden og på selve juleaften.
”De seneste 10 år er antallet af ansøgere desværre kun gået den forkerte vej. Jeg er bange for, at stigningen forsætter i år. Ikke mindst fordi kontanthjælpsreformen har gjort 62.000 børn fattige,” siger Mødrehjælpens direktør, Mads Roke Clausen, i en pressemeddelelse.
”Det gør hver dag svær i udsatte familier, og for de fleste er julen trist nok årets sværeste tid. For alle drømmer om hygge, god mad og gaver - men for nogle er det ikke bare svært men faktisk umuligt at finansiere,” siger han.

Hjælp hele året

At være på kontanthjælp betyder dog ikke, at man automatisk kan få hjælp til julen via Mødrehjælpen. Flere andre kriterier skal være opfyldt, og det er kun familier i dårlig trivsel, som får hjælp. Samtidig kan der kun gives hjælp i det omfang, som den kommende juleindsamling tillader. Juleindsamlingens midler betaler for julehjælp og rådgivning.
”Vi hjælper økonomisk til jul, men vi ved kun alt for godt, at det ikke forandrer en trængt families liv. Derfor prioriterer vi altid rådgivning, for det kan hjælpe på lang sigt,” siger Mads Roke Clausen.
I 2016 søgte 6.921 fædre og mødre om julehjælp hos Mødrehjælpen. 2.551 blev godkendt ifølge kriterierne. Det svarede i 2016 til, at 5.204 børn fik hjælp via Mødrehjælpen.
Ansøgning foregår på Mødrehjælpens hjemmeside www.moedrehjaelpen.dk/sog-julehjaelp. Der er deadline for ansøgninger torsdag 14. december klokken 10.
Onsdag 22. november åbner Mødrehjælpens for donationer til årets julehjælpsindsamling.
Får man julehjælp, drejer det sig om 400 kroner til gave per barn, 300 kroner til julemiddag, hvis der er ét barn i familien - 100 kroner mere per barn, hvis der er flere end et barn i familien.

Publiceret 11 October 2017 18:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs