Jeppe er Ugepostens gulddreng

Landets bedste nyhedshistorie fra en ugeavis har stået i Ugeposten. Guld for dækning af skak-sagen

Af
Jens Berg Thomsen

Ikke en, ikke to, men tre gange måtte Ugepostens redaktør Jesper Gisli op på podiet, da der forleden var uddeling af Ugeavisernes Årspriser, som brancheforeningen Danske Medier står bag.
Det blev både til bronze, sølv og guld, og her er det især den sidstnævnte, der har en helt særlig plads for Ugeposten. Avisens dækning af skaksagen fra Gilbjergskolen, hvor en skoleleder købte et skakkursus fra en virksomhed, han selv var konsulent i, udløste ugeavisernes svar på Cavlingprisen som årets bedste nyhedshistorie.
“Jeg er rigtig stolt. Som barn blev jeg årets spiller i fodbold et par gange, men ellers har jeg aldrig rigtig vundet noget. Derfor gør det mig også ekstra glad at kunne trække sådan en pris i så fint et selskab,” siger Ugepostens journalist Jeppe Helkov.
I samme kategori fik Amager Bladet sølv og Ugeavisen Esbjerg fik bronze. Netop nyhedskategorien er noget helt specielt at finde guld i, mener Ugepostens redaktør Jesper Gisli.
“At vinde guld i nyhedskategorien er fantastisk, og en kronjuvel af de tre priser. Historien om 'skaksagen' er dermed kåret til den bedste af samtlige nyhedshistorier i landets ugeaviser det seneste år, og det er imponerende. Det bekræfter bare endnu engang, at Jeppe Helkovs artikler om 'skaksagen' var fremragende og grundig journalistik af høj, høj klasse. Det kan der ikke være to meninger om,” siger Jesper Gisli.
Også ansvarshavende chefredaktør for samtlige Politikens Lokalaviser, som Ugeposten er en del af, Claus Krogh er stolt oven på Ugepostens prisregn. Også en anden avis i Politikens Lokalaviser, Villabyerne fra Gentofte, fik sølv i kategorien features. Artiklen handlede om en familie, der har mistet et barn.
“Først og fremmest er jeg glad for, at vi endnu engang viser, at vi er blandt de allerbedste i branchen. Vi laver masser af fantastisk indhold hver dag, og det er dét her en klar anerkendelse af. Og så er det jo helt utroligt godt gået, at Ugeposten Gribskov kan tage guld, sølv og bronze med hjem. Det understreger hvad passion, ambition og hårdt arbejde kan give. Et kæmpe tillykke til Gribskov og Villabyerne,” siger chefredaktør Claus Krogh.

Sølv for 100 dage - bronze for bænk

Ugepostens to andre priser faldt i kategorierne digitale initiativer og redaktionelle ideer og initiativer. Rækken af videoer på Facebook, da der var 100 dage tilbage til kommunalvalget i 2017, tog en sølvmedalje for digitale initiativer. Og bronze fik Ugeposten for projeket med Flaske Finns Mindebænk, der er en hyldest til den elskede Helsingeoriginal Finn Eigaard, og rigtig mange læsere og mange af byens butikker bakkede op om projeket.
Flaske Finns Mindebænk blev afsløret til kulturnatten i Helsinge tidligere i år.

Flaske Finns Mindebænk gav den samlede redaktion på Ugeposten en bronzemedalje for redaktionelle ideer og initiativer. Fra venstre er det journalist Jeppe Helkov, Ugepostens freelancejournalist Anne Lønstrup, redaktør Jesper Gisli, Ugepostens tidligere virksomhedspraktikant Heidi Madsen og journalist Jens Berg Thomsen. Foto: Frank Nielsen

Flaske Finns Mindebænk gav den samlede redaktion på Ugeposten en bronzemedalje for redaktionelle ideer og initiativer. Fra venstre er det journalist Jeppe Helkov, Ugepostens freelancejournalist Anne Lønstrup, redaktør Jesper Gisli, Ugepostens tidligere virksomhedspraktikant Heidi Madsen og journalist Jens Berg Thomsen. Foto: Frank Nielsen

null

Publiceret 09 October 2017 18:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV