Frivilligpris gik til ildsjæl fra værested i Græsted

Stor fest for Gribskovs mange frivillige i Gilleleje Hallen

Af
Af Siff Camilla Kingod

FRIVILLIGE Annette Clausen fra Værestedet Kig Ind løb med det hele, da der fredag blev afholdt årets store fest for de frivillige. Over 200 mennesker deltog i festlighederne, da dette års Frivillig Fredag blev afsluttet med en stor fest i Gilleleje Hallen. Den indsats de frivillige yder for Gribskov er uvurderlig - og på septembers sidste fredag blev de mange mennesker, der engagerer sig frivilligt i det lokale kultur-, idrætsliv og socialt arbejde, fejret. Og hædret. Denne aften blev årets frivilligpris nemlig uddelt.

Nærvær, respekt og ligeværdighed

I alt var der indstillet 10 kandidater til Frivilligprisen. Vinderen blev altså Annette Clausen, der er leder og initiativtager til Værestedet Kig Ind. Kig Ind er et værested for mennesker med misbrugsproblemer, lettere sindslidende, ensomme, udsatte og mennesker med sociale problemer. Det er beliggende i hyggelige lokaler i Mosteriet i Græsted og er et værested for alle, der har behov for et socialt og støttende netværk. Værestedet har – med Annette Clausen i spidsen – siden 2009 hjulpet og hjælper til stadighed folk, der af en eller anden grund har det svært i livet. Nærvær, respekt og ligeværdighed er nøgleord i mødet mellem brugere og frivillige i det altruistiske værested, som Annette Clausen nu har modtaget frivillighedsprisen og den medfølgende store anerkendelse for.

Frivilligprisen blev uddelt ved en stor fest for kommunens frivillige. Privatfoto.

Frivilligprisen blev uddelt ved en stor fest for kommunens frivillige. Privatfoto.

”Mennesker på afgrundens rand genvinder håb”

Den flotte pris blev uddelt af Social- og Sundhedsudvalgsformand Birgit Roswall, der i sin tale begrundede, hvorfor Annette Clausen blev årets vinder: ”Kig Inds brugere er misbrugere, lettere sindslidende, ensomme og andre udsatte mennesker med sociale problemer. Mennesker, som det kan være vanskeligt for det offentliges tilbud at nå. Annette Clausen er primus motor for den indsats der, siden starten i 2009, foregår i ”Kig Ind”. Hun har ansvaret og æren for at have skabt et tilbud med en stemning og kultur, som gør, at mennesker på afgrundens rand genvinder mod og håb,” sagde Birgitte Roswall og fortsatte: ”Man bliver slået af den varme og hjertelige stemning, der hersker på stedet, og det nærvær og engagement, der lyser ud af de frivillige. Når man kommer som bruger eller gæst i Kig Ind, bliver man modtaget som ligeværdig og uden fordomme. Det er lykkedes for flere af Kig Inds brugere at få et bedre liv.” Birgit Roswall sluttede af med at overrække Annette Clausen 5.000 kr., et fint diplom og en stor buket blomster og takke hende for hendes ekstraordinære og fantastiske indsats som frivillig i Gribskov.

”Vi sad meget alene i starten”

Da Kig Ind åbnede i 2009, stod folk ikke ligefrem i kø for at komme ind. I starten var der faktisk flere frivillige end brugere i værestedet på Mosteriet i Græsted. ”Vi sad meget alene i starten,” fortæller Annette Clausen på Kig Ind hjemmeside, ”og det var svært lige at finde ud af, hvordan vi fik folk til at komme ind og besøge os.” Det har i den grad ændret sig, og nu er Kig Ind et vellidt og velbesøgt værested, der som nævnt fungerer som et socialt og støttende netværk for alle, der kunne have behov. Et værested, hvis initiativtager og leder, Annette Clausen, altså nu har fået frivillighedsprisen 2017 – for hendes idé til og indsats for det positive fællesskab, som Kig Ind giver mange trængende mennesker i Gribskov.

Publiceret 09 October 2017 20:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV