DEBAT:

Hvordan forebygger vi og passer vi på vores børn og unge i trafikken

Af Pia Foght, Socialdemokrat, Gribskov ByrådDet er med stor bekymring, at jeg på opfordring fra borgere i Gribskov Kommune spørger ind til og får følgende svar på færdselsundervisning af Gribskov Kommunes skoleelever:
Gribskov Kommune har indtil januar 2017 haft en velfungerende Vej-Skole-Politi organisation, der blandt andet varetog planlægningen og afvikling af fælles cyklistprøver for alle kommunale og private skolers 6. klasser. Herunder har op mod 600 elever i Gribskov Kommune årligt gennemført cyklistprøverne på baggrund af skolernes egen færdselsundervisning.
I januar 2017 trak Gribskov Kommune sig ud af Vej-Skole-Politi samarbejdet med Nordsjællands Politi, hvilket angiveligt skyldtes et ressourceproblem i kommunens vejforvaltning, hvor en ingeniør var udpeget som tovholder for organisationens virke herunder at forestå samling af færdselskontaktlærernetværket med repræsentation fra de kommunale og privat skoler.
Der er således ikke gennemført cyklistprøver for 6. klasser i Gribskov Kommune i indeværende kalenderår – i hvert fald ikke med politikredsens medvirken.
Færdselsundervisning af eleverne er vigtig i forhold til kommunens uheldsøkonomi, og de 15 til 24årige er den aldersgruppen, der har den absolut højeste repræsentation af tilskadekomne og dræbte i trafikken.
Nordsjællands Politi dækker 13 kommuner, og Gribskov Kommune er den eneste af disse, der ikke har en Vej-Skole-Politi organisation til at understøtte den færdselspræventive skoleindsats.
Måske en konsekvens af besparelserne i Nov.2016.

Publiceret 08 October 2017 18:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV