DEBAT:

Skal Helsinge kun være soveby?

Af Gitte-Marie Michelsen, HelsingeDer arbejdes med at øge byens indbyggertal. Er det kun boliger og flere dagligvarebutikker, der er brug for? Hvad med oplevelser?
Helsinge har også brug for kunstværksteder, der er synlige og midt i byen.
Tag for eksempel det, der sker i Hundested, hvor man formår at kombinere værksteder, kunst og kunsthåndværk samt at tiltrække sig international interesse.
På Nordkysten findes flere muligheder. Dejligt for dem.
Hvad har vi i Helsinge?
Helsinge har ikke gavn af at placere kunstværkstederne i udkanten af byen, gemt væk et eller andet sted på en eller anden etage, så kun medlemmerne kan finde vej.
Heller ikke i en anden by.
Det er attraktivt, at man kan dumpe ind fra gaden og få en snak med de, der er der. Selv få lyst til at deltage. At man hverken behøver at være etableret kunstner eller betale et højt beløb for at få lov til at benytte værkstederne, blot man er medlem. Hvor man som medlem kan få en nøgle og arbejde på netop det tidspunkt, der passer en.
At man kan finde et fællesskab med ligesindede kunstnere og kunstinteresserede, uanset om man er fritidskunstner eller semiprofessionel og på tværs af sociale lag. Hvor man har mulighed for at deltage i udstillinger to gange om året uden censurering.
At der er foredrag og andre aktiviteter åbne både for alle og kun for medlemmer.
Sådan en forening har man været så privilegeret at have i 20 år lige midt i hjertet af Helsinge.
Så er det set med mine øjne sørgeligt, at man nu vælger at arbejde på at flytte Kunstværkstederne væk. Det, der i dag er med til at give liv i området og i fremtiden kunne blive et endnu mere dynamisk sted for nuværende borgere og de, der flytter til byen. Ja, måske endda være udslagsgivende for, at man vælger Helsinge.
Trist at opleve, der tilsyneladende ikke er politisk vilje til at bevare og give almindelige mennesker gode muligheder for at beskæftige sig med kunst og kunsthåndværk tæt på hvor de bor, men at man er nødt til at se sig om i andre byer og kommuner.
Tankevækkende og tragikomisk, nu hvor man lægger sig i selen for at gøre byen lidt mere attraktiv.

Publiceret 07 October 2017 14:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV