DEBAT:

Tilliden – Hvad med den?

Af Allan Nielsen , næstformand Socialdemokraterne i Gribskov Vest, byrådskandidatValgkampen er for alvor i gang. Det er den på de digitale medier og ikke mindst her i Ugeposten. Smukt og flot med alle de lovende udmeldinger fra kandidaterne: Bedre skoler, flere cykelstier, bedre forhold til de ældre. Sympatiske udmeldinger, som jeg også vil arbejde for.
Min vurdering er dog, at der grundlæggende er behov for at få genskabt tilliden mellem det politiske niveau og borgerne i Gribskov Kommune. Et forhold, der også gør sig gældende på kommunalt plan mellem de ansatte og Byrådet.
Tillid er vigtig. Det er ikke noget, som man bare har, men er en størrelse mellem borgerne, de ansatte og byrådet, som skal opbygges. Tilliden er der ikke mere – det er min vurdering. En slingrekurs på velfærdsområderne i de seneste fire år har nulstillet tilliden mellem byrådet og borgerne. Der er behov for nytænkning: Ny virkelighed – Ny velfærd. Borgerne i kommunen og medarbejderne skal i højere grad tages med på råd, når der skal skabes resultater.
Politikernes opgave særligt formændene er at fungere som en slags mødeledere og være styrende og deltagende i samtalen med borgere og medarbejdere. Samtalen skal tage sit udgangspunkt i politisk vedtagne strategier på alle områder fra velfærd over erhvervsudvikling til naturgenopretning og turisme. Hvorfor er det nu nødvendigt? Intet tyder på, at vi som kommune får flere penge til at lave velfærd for i de kommende år. I det fremlagte budget for 2018 – 2021 står kommunen til at skulle spare 60 millioner over de næste tre år. Derfor er dialogen med borgere og ansatte vigtig tidligt i beslutningsprocesserne for at finde de bedste løsninger. Det er besværligt men nødvendigt. Dialogen med borgerne skal tættere på byrådet. Det vil jeg arbejde for: Ny virkelig – Ny velfærd.

Publiceret 11 September 2017 09:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV