DEBAT:

Lokalplan er en ’ommer’

Af Bent Hansen, Byrådskandidat, VenstreJeg deler fuldt ud de frustrationer, Leif Nielsen udtrykker i Ugeposten 29. august omkring den nye lokalplan for det nordvestlige Vejby.
Det er naturligvis altid glædeligt, at private investorer ønsker at medvirke til byudvikling, så vi kan få sat gang i noget af det byggeri, som er så efterspurgt.
Vejby er en typisk by, som over mange år er vokset ud fra den oprindelige gamle bydel omkring kirken.
Så i dette tilfælde mener jeg derfor, at denne lokalplan er en 'ommer', fordi boligerne kommer til at fremstå som toetagers 'træhuse' med tilhørende skure og hønsehuse, som efter min mening vil give et helt forkert indtryk af Vejby, når man kommer kørende fra Tisvilde-siden.
Hvorfor ødelægge det nuværende indtryk af Vejby?
Projektet, som også lægger op til, at der skal være dyrehold, såsom høns o.l., vil højst sandsynligt tiltrække mus og rotter, som så let kan sprede sig til de nuværende boliger i området. Det, tror jeg ikke, vil glæde områdets nuværende beboere.
Jeg mener, at husdyr hører hjemme på de mange små landejendomme, som findes i Gribskov Kommunes landzone. Ikke i byzone.
Dette projekt bør behandles forfra, så der tages hensyn til de nuværende lokalplaner og de nuværende beboere i området og naturlig det store behov for blandt andet seniorboliger, som i mange år har været efterspurgt.

Publiceret 11 September 2017 10:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV