Patroner sad i magasinet:

Rockerrelaterede mænd dømt for overfald og våbenfund

Tre mænd fik ubetinget fængsel i kølvandet på bandekonflikten i Helsinge i foråret

Af
Jens Berg Thomsen

Tre mænd er fredag blevet idømt ubetingede fængselsstraffe oven på forårets bandekonflikt i Helsinge. To af mændene fik halvandet års fængsel, mens en tredje fik tre måneders fængsel.
“Dommene lå i tråd med de påstande, jeg havde gjort gældende på forhånd,” siger sagens anklager Line Rosberg til Ugeposten.
Den mildeste af straffene faldt for et overfald på stationspladsen foran Helsinge Station den 5. april om eftermiddagen. Her blev en mand jagtet af to andre bevæbnet med baseballkøller og flygtede ind i en bus. Den ene af mændene med køllerne var en i dag 23-årig mand.
Senere på aftenen holdt politiet efter et borgertip en razzia mod en lejlighed i Østergade tæt på Helsinge Station, og her anholdt politiet ud over den 23-årige også en 24-årig og lejlighedens 31-årige beboer. Politiet fandt godt 800 gram hash, knive, sabler og en pistol.
De to sidste mænd fik fredag halvandet års fængsel hver. Den 31-årige havde på forhånd erkendt at være pistolens ejermand, men en DNA-undersøgelse har i løbet af sagen vist, at den 24-åriges DNA også var på pistolen, og derfor fik han også en længere straf.
“Pistolen er ikke knyttet op til andre episoder, end at den er blevet fundet i kælderen. Om den har været på gaden i løbet af konflikten er ikke til at sige. Det er ihvertfald ikke noget, vi ved af,” siger Line Rosberg.
På forhånd havde Line Rosberg sagt, at der var skærpende omstændigheder omkring pistolen.
“Pistolen var opbevaret i et ulåst kælderrum, og der var patroner i magasinet,” siger hun.
Den 24-årige blev også dømt for baseballbatoverfaldet på stationen.
Den 23-årige har været løsladt siden tidligere på sommeren, mens de to andre har siddet varetægtsfængslet siden razziaen i april. Den 31-årige modtog dommen, fortæller Line Rosberg, mens den 24-årige har bedt om betænkningstid inden en eventuel anke.
Alle tre dømte er ifølge Line Rosberg relaterede til Bandidos.

Publiceret 25 August 2017 15:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV