Demens får sin egen dag

Fokus på demens d. 21. september ved kommunens første demens-dag

Et nyt initiativ ser dagens lys i Gribskov Kommune. En decideret demens-daghvor eksperter, fagfolk og politikere vil sætte et bredt fokus på demens.
Arrangementet varer i fire timer og rummer alt lige fra foredrag af hjerneforsker Peter Lund Madsen til en markedsplads med tilbud om aktivitet og støtte til borgere med demens og deres pårørende.
Det sker d. 21. september, hvor Social- og Sundhedsudvalget og Ældrerådet inviterer til det fire timer lange arrangement “Demensdag i Gribskov” fyldt med eksperter og fagfolk, der både giver indblik i demens og Gribskovs mange tilbud til borgerne og deres pårørende.
Arrangementet løber af stablen i Gribskov Kultursal fra klokken 11.30 til 15.30.

Flere får en demens-sygdom

I dag har 739 borgere i Gribskov Kommune en demens-sygdom som for eksempel alzheimers, og det forventes, at flere vil få diagnosen fremover. Vi lever nemlig længere, og risikoen for at få en demenssygdom øges med alderen. Det kan være svært og opslidende at leve med en demens-sygdom for både den, der får sygdommen, og de pårørende. Dog kan viden om sygdommen og kendskab til tilbud om hjælp og værktøjer, gøre et liv med demens lettere, skriver Gribskov Kommune i en pressemeddelelse.
“Først fortæller fagfolk og pårørende om, hvad demens er for en størrelse, og hvordan man kan indrette sit liv med sygdommen. Det er så utroligt vigtigt at få spredt viden om sygdommen, for der er mange tabuer og misforståelser, som vi skal have frem i lyset,” siger formanden for kommunens Social- og Sundhedsudvalg, Birgit Roswall, der skal holde åbningstalen ved arrangementet d. 21. september.

A young hand comforts and elderly hand

A young hand comforts and elderly hand

Caféområde og markedsplads

Birgit Roswall fortæller videre, at der bliver indrettet en markedsplads og caféomåde i kultursalen med stande, hvor man kan få indblik i de mange foreningstilbud og kommunale tilbud til borgere og pårørende med demens.
“På markedspladsen kan man blandt andet møde frivillige foreninger, frivillige fra kommunens demensdagcenter Holbohave og frivillige, der står for motionstilbud på Helsingegården for demensramte og deres pårørende. Man kan også høre om juridisk hjælp til for eksempel værgemål og testamente, man kan møde vores ernæringsekspert og mange flere, siger formanden.

Social- og Sundhedsudvalgsformand Birgit Roswall (V) holder åbningstalen d. 21. september. Pressefoto.

Social- og Sundhedsudvalgsformand Birgit Roswall (V) holder åbningstalen d. 21. september. Pressefoto.

Peter Lund Madsen fortæller om demens

Dagens sidste oplæg er med den dygtige formidler hjerneforsker og speciallæge i psykiatri Peter Lund Madsen, som fortæller om hjernen og demens.
'Demensdag i Gribskov' sluttes af i Tisvilde Bio med fremvisning af filmen 'Jeg er stadig Alice' kl. 20.00. Billetter til filmen kan købes eller bestilles via Tisvilde Bios hjemmeside: www.tisvildebio.dk

Tilmelding

Demensdagen bliver holdt på samme dag som den internationale alzheimersdag. Tilmelding til Demensdagen skal ske via hjemmesiden: gribskov.nemtilmeld.dk/411, alternativt kan det ske ved at ringe til Kristine Pedersen på telefon 7249 7450, oplyser Gribskov Kommune.
Gisli

Publiceret 12 August 2017 11:45

SENESTE TV