Åbning:

Ny butik i Gribskov går imod strømmen

Læs mere her

Af
Jeppe Helkov

Elektronik køber man online. Sådan har tendensen været de sidste mange år. Men hvem går man så til, når ens computer pludselig får sort skærm - eller internettet pludselig er røget? Og skal computeren så sendes med posten? Den problemstilling har de fleste oplevet. En ny butik i Helsinge forsøger nu at gøre noget ved problemet.
Mens butik efter butik popper op på nettet, går Service It imod strømmen og har i gågaden nu åbnet en fysisk butik. Bag butikken står ægteparret Christian og Christina Augustinus samt Jesper Jensen.

Er åbnet i gågaden

“Vi tænkte egentligt, at vi bare skulle have et lille kontor, hvor vi kunne være med vores printer, men så endte vi med det her,” siger Jesper Jensen og slår ud med armene i de store lyse lokale i Østergade, hvor børnetøjsbutikken 'Troldeæsken' tidligere lå.
“Vi bruger jo alle sammen nethandel i dag, men hvorfor ikke prøve at gå lidt væk fra det. Jeg tror, at de fleste mennesker har et savn efter den personlige kontakt. Hvis dit kamera går i stykker, hvad er så rarest; at pakke det i en papkasse med en gul seddel, hvor du prøver at forklare, hvad der er i vejen? Eller gå ned fysisk og fortælle det. Selvom vi selv er storforbrugere af netsalg, kunne det være sjovt at gå i den anden retning,” siger Christian Augustinus og fortsætter:
“Så vi har åbnet en butik, hvor man kan komme ned og få repareret sine ting, man kan købe, hvad man lige står og mangler - og har vi det ikke på lager, kan vi bestille det hjem.”
For umiddelbart ligner Service It ikke den typiske elektronikbutik med tonsvis af varer på hylderne. Der er i stedet et sparsomt men nøje udvalgt lager.
“Christian og jeg har været i branchen i mange år, og det gør, at vi har nogle kontakter. Så vi kan bestille rigtig mange ting hjem til en god pris. Den anden dag kom en gut ind og skulle have en ekstern harddisk. Den kunne vi sælge ham til under den laveste netpris,” siger Christian Augustinus og fortæller samtidig, at planen er at købe brugte computere og istandsætte dem, så børn kan få en skolecomputer uden den behøver koste en bondegård.
Den anden del af forrentningen kommer til at bygge på noget helt andet.

Salg til skoler

“Vi laver også salg til erhverv, skoler og institutioner. Vores spidskompetencer er faktisk større erhvervssystemer. Det er lige fra at sætte store netværk op, serverløsning, backup-løsninger til butikker, hvor vi vedligeholder økonomisystemer og kasseapparatsløsninger,” siger Jesper Jensen og bliver bakket op af Christian Augustinus.
“Vi har blandt andet Helsinge Realskole og Vinderød Skole som kunde. Meget af det vi laver er ikke bare at sætte et accesspoint op. Det er arbejde med at sætte flere teknikrum op. Så vi kan lidt af det hele.”

Publiceret 10 August 2017 11:16

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV