Kanonhalløj - for fuld skrue

15 dages Kanonhalløj er slut, og igen i år fik vi et overflødighedshorn af gode oplevelser

Af
Af Lise Dakinah

TISVILDE Det har været 15 dages underholdning og som vanligt et gratis tag selv bord med varieret program for enhver smag.
De frivillige sommerunderholdere bag Kanonhalløj har igen vredet vrangen ud af sig selv for at stable det bedste på benene, og den efterhånden legendariske middag med mesterkokken Frederik Bille Brahe er blevet en sikker vinder de sidste to år. Det blev den også denne gang.
Gratis middag med kantareller og rådyr i Guds frie natur på de gamle togspor ved Tisvildelejes station – hvem siger nej tak til det?
I hvert fald ikke de 150 mennesker, der et godt stykke tid inden klokken 19 troppede op forrige lørdag med bord, stole, damaskdug, stearinlys og fint service. Selv om det regnede indtil et par timer inden, og det blæste 20 pelikaner, så stod sideretten på højt humør og: ”Nåh, er I her også, hvor hyggeligt”. Mange kendte de fleste, og resten lærte man at kende i aftnens løb. Det var nemt at falde ind i samværet, og hyggen bredte sig hurtigt over skinnerne til dem, der stod på perronen og ventede på toget. De kiggede nysgerrigt.

Forretter til smagsløgene

Alle 150 havde taget en forret med, og de stod pænt ved siden af hinanden på et langt bord.
Mesterkokken Frederik Bille Brahe, som til daglig er køkkenchef på Kunsthal Charlottenborg i København, havde godt gang i to kæmpegryder, og folk var sultne. Men aftnens vært Martin Kongstad glimrede ved sit fravær. Klokken 20 kom han cyklende lettere forpustet og viste sine ildrøde håndflader frem:
”Jeg var nødt til at plukke rødbedeblade til kantarelstuvningen, og jeg måtte i eftermiddags hjælpe med at hente rådyret, fordi hjælperens bil var brudt sammen. Kantarellerne har flittige hænder til gengæld været ude og finde lokalt. Nu vil jeg smage på alle forretterne og så kåre en vinder”.
Udstyret med én gaffel, gik Kongstad i gang med de omkring 150 forretter, imens han forklarede, at al Kanonhalløj er gratis, men at det er drikkevarerne, der er eneste indtægt i den slunkne kasse.
”Vi har flere suveræne slags vine på menuen, og jeg håber selvfølgelig at I køber fra baren, så vi kan få et overskud til næste års Kanonhalløj”.

Musklerne i overarmen kom på prøve, da Frederik Bille Brahe skulle røre en times tid i de to gryder med svampe, grøntsager og rådyr.

Musklerne i overarmen kom på prøve, da Frederik Bille Brahe skulle røre en times tid i de to gryder med svampe, grøntsager og rådyr.

Yngre hænder

Martin Kongstad glæder sig allerede til næste sæson.
”Vi har i år haft flere unge ind over planlægningen af programmet, og det har igen givet flere unge blandt publikum – noget vi længe har ønsket. Og selv om Kulturtoget nu er væk, så har vi stadig satire og revy på sporet – men i Pakhuset. Vi har for anden gang haft danser, skuespiller og stand up komiker Mia Sylvester til at stille op med et hylende sjovt show, og det har fungeret perfekt”, fastslår Kongstad.

Alle gæster var blevet bedt om at tage en forret med, og mange havde været særdeles kreative.

Alle gæster var blevet bedt om at tage en forret med, og mange havde været særdeles kreative.

Publiceret 09 August 2017 04:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV