Gribskov har været lidt mere international end normalt i de sidste par uger

Her har unge fra 24 forskellige lande lagt vejen forbi det nordsjællandske

Af
Jeppe Helkov

De mange unge har boet på Høbjerghus i Helsinge og har her oplevet, hvad lokalområdet - og den danske kultur har at byde på. Blandt andet blev der afholdt dansk jul med alt, hvad det indebærer.
“Der kom en julemand, vi løb rundt i hele lejret og sang 'nu det jul igen', vi var ude i skoven og fælde juletræer, og vi lavede juledekroationer. Dagen havde det hele. De nød alle sammen dagen så meget,” siger Jette Clausen, frivillig hos Lions Danmark, der især er overrasket over én ting.
“Man siger, at børn i dag er kræsne. Men det er i hvert fald ikke noget, vi har kunnet se. Det har jeg faktisk været lidt overrasket over. De har alle sammen rost den danske mad. Og der har ikke været nogen, der ikke har villet spise maden. Det har været lidt sjovt at se.”
De mange besøgende er mellem 17-27 år gamle og kommer fra lande forskellige lande som Bulgarien, brasilien, USA og Australien. Og netop fordi de kommer fra varmere himmelstrøg, mener Jette Clausen ikke, at den våde danske sommer har haft en betydning for deres besøg.
“De er ikke kommet for vejrets skyld. Men selvfølgelig har vejret betydet, at vi har måttet ændre lidt i vores planer. Men heldigvis havde vi en badedag en af de eneste dage, hvor der var godt vejr. Så der var de unge på stranden i Tisvilde, hvor saunaen også var blevet åbnet for dem. Så de hyggede sig en hel dag og sluttede af med at spise på stranden.”
“Det hele har bare gjort, at gruppen er blevet så tætte. De skulle til Gilleleje, og det øs-regnede. Et par af drengene så ikke så glade ud, men når de første kommer af sted, går det hele. Og én ting er sikkert, de skal nok i hi og sove, når de kommer hjem. For det er ikke meget, der er blevet sovet, mens de har været her. Og det gælder også for os voksne ,” slutter Jette Clausen.
Campen i Danmark varede i alt 14 dage.

Publiceret 08 August 2017 20:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV