Musik i Lejet:

Musikerne flokkes om Tisvilde-festival

Festivalen ’Musik i Lejet’ blev i år udsolgt på rekordtid. Både gæster og musikere flokkes om festivalen i sommerbyen

Af
Jeppe Helkov

Medina, Mads Langer, Folkeklubben, Suspekt og Mew. For bare få år siden var det utopisk at tro, at man kunne trække så store danske navne til en lille by som Tisvilde. Men det er ikke desto mindre, hvad Musik i Lejet har præsteret.
Med et lineup i absolut topklasse har arrangørerne igen i år sørget for, at det de mange gæster ikke bare blive siddende i sommerhusene rundt om i sommerbyen. Men rent faktisk kommer ned på festivalpladsen. For det er faktisk en af udfordringerne, fortæller Andreas Grauengaard fra Musik i Lejet.

Har ramt musikprogrammet godt i år

”Vi har et musikprogram, som vi er utrolig stolte af. Men vi ved jo, at de fleste af vores gæster bor i sommerhuse. Og hvis vejret eller musikken ikke lige spiller, bliver mange siddende lidt længere tid i sommerhuset og tager et ekstra glas rødvin. Men jeg synes, vi har ramt programmet rigtig godt i år,” siger Andreas Grauengaard og fortæller, at det er blevet så eftertragtet at spille i Tisvildeleje, at mange musikere selv kontakter Musik i Lejet for at høre om muligheden for at spille dér.
”Vi har fået opbygget et rigtig godt renomé. Der er rigtig mange musikere, der gerne vil spille på Musik i Lejet. Mange gange er det bookingselskaberne, der kommer til os. Det viser også bare lidt om, hvor unik en festival vi har fået heroppe. Vi fik jo også udsolgt på 72 timer i år. Det er alt sammen et tegn på, at vi har gang i noget rigtig fedt heroppe,” siger Andreas Grauengaard.
Men selvom der på plakatten i år er en perlerække af topnavne, der ville gøre de fleste koncertarrangører misundelige, er det stadig en omstændelig proces at få de over 40 kunstnere på plads.

Mads Langer er et af hovednavnene på årets festival i Tisvilde - og det er ikke svært at få de største danske navne til Tisvilde efter de seneste års succes. Pressefoto.

Mads Langer er et af hovednavnene på årets festival i Tisvilde - og det er ikke svært at få de største danske navne til Tisvilde efter de seneste års succes. Pressefoto.

Flere ting skal gå op i en højere enhed

”Der er så mange aspekter i at booke et fuldt program. Jeg kan godt afsløre, at programmet ville se helt anderledes ud, hvis vi kun havde fået vores førstevalg. Men der er en stadig større konkurrence mellem festivalerne. Nogle er måske villige til at betale lidt ekstra, hvis de på den måde kan sikre, at en kunstner så kun spiller på deres festival. Så det ikke kun op til en selv, når der skal bookes. Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed,” slutter Andreas Grauengaard.

Publiceret 14 July 2017 11:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Ugeposten Gribskov
SENESTE TV