Musik i Lejet:

“Vi har lyttet til kritikken fra sidste år”

Af
Jeppe Helkov

10.000 gæster, over 40 bands, som alle medbringer eget udstryr – utallige toiletter, shuttlebusser, og ikke mindst tonsvis af affald. Der er ikke noget at sige til, hvis arrangørerne vågner badet i koldsved i ugerne op til Musik i Lejet.
For Tisvilde-festivalen er noget af et logistisk mareridt. Den unikke placering på grusparkeringspladsen ved stranden gør også, at hovedgaden gennem byen er den eneste naturlige vej til festivalpladsen. Sidste år prøvede man for første gang at bruge Tisvilde Hegn som transportvej. Når musikerne ankom med deres udstyr blev de ledt gennem skoven. Den metode gentager man i år. I hvert fald delvist.

Tager mere hensyn til sommerhusgæster

”De største busser skal i år gennem byen. Det bliver noget med, at de ankommer meget tidligt om morgenen, hvor der ikke er så mange mennesker på gaden,” siger Andreas Grauengaard, der fortæller, at ændringen blandt andet skyldes tilbagemeldingerne fra sidste års festival. Og netop den megen feedback gør også, at man pakker festivalpladsen ned på en ny måde i år.
”Vi organiserer det i år sådan, at vi starter med det, der er længst oppe mod byen. På den måde vil sommerhusgæsterne også hurtigere kunne bruge parkeringspladserne igen. Og vi har virkelig prøvet at finde nogle praktiske løsninger, der gør, at vi hurtigt kan pakke tingene ned,” siger han.
Det betyder også, at der løbende vil blive frigjort parkeringspladsen – og ifølge planen vil de første allerede være tilgængelige den 24. juli – eller dagen efter festivalen slutter.
Der vil igen i år også være bilfri hovedgade. Det betyder, at der kun vil være ærindekørsel i Tisvilde Hovedgade fra den 17. til den 23. juli. Til gengæld bliver der indsat gratis shuttlebusser mellem Godhavn Station og festivalpladsen. Men også her er der en lille ændring i forhold til sidste år.
”Det bliver nogle mindre shuttlebusser. Vi fik kritik for, at de var for store sidste år. Det har vi lyttet til. Så i år bliver det 20 personers busser i stedet,” siger Andreas Grauengaard og fortæller, at busserne kører fra kl. ni om morgenen til tre om natten.

Den hvide strand i Tisvildeleje får lidt ekstra gæster i Uge 29. Arkivfoto: Jan F. Stephan.

Den hvide strand i Tisvildeleje får lidt ekstra gæster i Uge 29. Arkivfoto: Jan F. Stephan.

Publiceret 14 July 2017 11:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV