Hver lørdag:

Torvedage på præstens mark

For sjette år i træk arrangeres der torvedage i Vejby, nærmere betegnet på præstens mark, i den lille idylliske landsby.
Torvedagene i Vejby er en blandet skare af lokale sælgende og med en kundegruppe med rigtig mange stamkunder, der lige skal op at have en kop kaffe, noget kage og se hvad der ellers er at hente af lokkende tilbud.
Torvedage i Vejby gør meget for at tiltrække folk, der producerer lokale fødevarer og råvarer. For eksempel lokal honning fra Ørby og Holløse, sæbe fra Valby ligesom der er lokalt bagte kager, og urter, småplanter og krydderier fra lokale haver i boderne.

Håber på Gundekildegård

Hjemmelavet lokal marmelade, syltetøj, saft og kryddersalt er også at finde i boderne, for ikke at tale om strikkede og hæklede varer, smykker, keramik og andet brugskunst..
”Vi har i alle årene ønsket at få fat i flere af de lidt mere etablerede lokale producenter – men det er ikke nemt, - de har jo selv godt gang i salget på gårdbutikker og lignende om lørdagen. Senest har vi prøvet at lokke Gundekildegård til at komme hver lørdag og sælge deres bær på Torvedagene – nu må vi se om de lader sig lokke”, siger Anne Grell, der selv har en hyggelig lille bod med småplanter, urter, frø og meget andet. Hun er også ambassadør for Praktisk Økologi, så man kan også få praktiske råd om økologisk havebrug på markedet.
Torvedage i Vejby, Kirkebakken 4, 3210 Vejby – Præstens Mark – hver lørdag kl. 10-13 frem til og med d.12. August.
Gisli

Publiceret 13 July 2017 11:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV