John Mogensen mener, at flere burde tage hen til Stængehus Strand. “Her kan sagtens være flere,” siger chefen for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste. Foto: Jens Berg Thomsen

John Mogensen mener, at flere burde tage hen til Stængehus Strand. “Her kan sagtens være flere,” siger chefen for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste. Foto: Jens Berg Thomsen

“Her er Gribskovs oversete strandperle”

Livredderchef udpeger sin favoritstrand i Gribskov - og du kan være med

Af
Jens Berg Thomsen

Sommertid er lig med strandtid. Gribskovs populære badestrande har ingen problemer med at tiltrække gæster, men hvis man skal finde den flotteste strand i Gribskov, skal man lidt afsides og helt hen til kommunegrænsen. Det mener John Mogensen, der er chef for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.
 

Stedet hedder Stængeruphus og er tjenestens redningspost nummer seks.
“Her er idyl, stille og ingen trafik,” siger John Mogensen, da han viser Ugeposten rundt på stedet.
“På en god dag er her 3-3.500 gæster, men der er plads til flere. Andre steder er det totalt kaos, men jeg mener, at denne strand har det bedste sand i kommunen
“Du sparer pengene på at købe is, for her er ingen til at sælge dem. Men det er en anden oplevelse her. Nogle har hest med til stranden, og du kan se kronvildt i tykningen,” siger John Mogensen.

Stængehus Strand er en af kandidaterne til at blive Gribskovs bedste strand - send dit forslag til redaktion Jens Berg Thomsen

Stængehus Strand er en af kandidaterne til at blive Gribskovs bedste strand - send dit forslag til redaktion Jens Berg Thomsen

Publiceret 11 July 2017 13:15

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV