John Mogensen mener, at flere burde tage hen til Stængehus Strand. “Her kan sagtens være flere,” siger chefen for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste. Foto: Jens Berg Thomsen

John Mogensen mener, at flere burde tage hen til Stængehus Strand. “Her kan sagtens være flere,” siger chefen for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste. Foto: Jens Berg Thomsen

“Her er Gribskovs oversete strandperle”

Livredderchef udpeger sin favoritstrand i Gribskov - og du kan være med

Af
Jens Berg Thomsen

Sommertid er lig med strandtid. Gribskovs populære badestrande har ingen problemer med at tiltrække gæster, men hvis man skal finde den flotteste strand i Gribskov, skal man lidt afsides og helt hen til kommunegrænsen. Det mener John Mogensen, der er chef for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.
 

Stedet hedder Stængeruphus og er tjenestens redningspost nummer seks.
“Her er idyl, stille og ingen trafik,” siger John Mogensen, da han viser Ugeposten rundt på stedet.
“På en god dag er her 3-3.500 gæster, men der er plads til flere. Andre steder er det totalt kaos, men jeg mener, at denne strand har det bedste sand i kommunen
“Du sparer pengene på at købe is, for her er ingen til at sælge dem. Men det er en anden oplevelse her. Nogle har hest med til stranden, og du kan se kronvildt i tykningen,” siger John Mogensen.

Stængehus Strand er en af kandidaterne til at blive Gribskovs bedste strand - send dit forslag til redaktion Jens Berg Thomsen

Stængehus Strand er en af kandidaterne til at blive Gribskovs bedste strand - send dit forslag til redaktion Jens Berg Thomsen

Publiceret 11 July 2017 13:15

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV