Sommerstemning a la 1960’erne og 70’erne er kendetegnende for Kiti Weils nye børnebog ’Børnene fra Paletten”. Illustration: Joan Larsen

Sommerstemning a la 1960’erne og 70’erne er kendetegnende for Kiti Weils nye børnebog ’Børnene fra Paletten”. Illustration: Joan Larsen

Ny børnebog om Børnene i Paletten

Forfatterens familie har haft hus på Tennisvej i fire generationer

BØRNEBOG Krabberne i havet, husene i lejet, græshopperne i markerne og fascinationen ved at overnatte i Troldeskoven.
Alle disse elementer er med i en ny børnebog af Tisvilde-forfatteren Kiti Weil, hvis familie har haft hus på Tennisvej i Tisvildeleje i fire generationer. Bogen fejres ved en reception søndag 25. juni i Galleri Elander.
Titlen er 'Børnene i Paletten', og det er forfatterens egne tre børn, Miki, David og Tania, der bogens hovedpersoner. Handlingen udspiller sig i Tisvildeleje i 1960'erne og 70'erne og er baseret på virkelige hændelser, I 1960'erne ejede Kiti Weil og hendes engelske mand huset ‘Paletten' på Solvangsvej, hvor børnene tilbragte alle deres somre, når de kom på ferie fra London, hvor de boede.

Byen ved verdens ende

I børnenes øjne var Tisvildeleje ikke blot et paradis, men også 'byen ved verdens ende', fordi vejen endte helt ude ved havet.
Kiti Weil fortæller med stor indlevelse om byen med de gamle, spændende butikker og sommerstemningen ved strand og skov. Altsammen set gennem de tre børns øjne, hvis somre i Tisvildeleje bibragte dem nogle minder, som har lejret sig så dybt i deres sjæle, at de stadig nu i deres voksne liv besøger Tisvildeleje hver sommer. Ja, Miki har oven i købet anskaffet sit eget sommerhus tæt på skoven.
Deres mor, Kiti Weil, ejer i dag et hus i Tibirke Bakker, mens det oprindelige familiehus på Tennisvej okkuperes af forfatterens kusine. Det var den samme forfatter, som for to år siden udgav børnebogen 'Den grønne dame fra Tisvildeleje'.
Og nu har hun altså med 'Børnene i Paletten' skrevet endnu en børnebog med lokalhistorisk kolorit. Bogen er illustreret af Joan Larsen, og den bringer også gamle fotos af byen.
Receptionen for udgivelsen af Børnene i Paletten, foregår i Galleri Elander mellem kl. 11 og 13. Forfatteren vil være til stede, og man kan erhverve sig bogen. Alle er velkomne!
Galleri Elander, Banevej 2, Tisvildeleje, søndag 25. juni kl. 11-13.al

Publiceret 18 June 2017 14:00

SENESTE TV

Kisser og Søren kommer og underholder

Show Det populære par Kisser og Søren besøger Helsinge Pensionistforening fredag 18. januar.

"Kisser og Søren er lig med ægte dansk folkelig underholdning og er et sikkert hit med deres brede repertoire. Det hele bliver serveret med et glimt i øjet og smil på læben i et behageligt lydniveau. Kisser og Søren har hurtigt opnået en status samt stor respekt som foregangs"mænd" for den ægte danske populær musik. Ingen har formået så hurtigt at slå sig fast i det danske publikum som Kisser og Søren med deres finurlige tekster og iørefaldende melodier. Det er dansk, det er pop og særdeles medrivende," skriver Helsinge Pensionistforening i en pressemeddelelse.

Man kan opleve Kisser og Søren i Café Appetit, Helsingegården 18. januar kl. 14.30. Der er gratis adgang for pensionistforeningens medlemmer, og tilmelding er ikke nødvendig.

Kapp