Over 160 krocketspillere dystede i Gilleleje Øst- og Vestdanmark mødtes til stævne, hvor eliten spillede med

KROCKETMESTERSKAB Over 160 udøvere var 9. og 10. juni samlet til AGS Aktive Gilleleje Seniores Krocket stævne.
Børn og voksne har længe moret sig sammen over et spil krocket i den danske sommer, og sporten bliver af mange opfattet som et decideret hyggespil. Men krocket er også en seriøs sportsgren, der har helt fastlagte spilleregler og rigtig mange seriøse udøvere, der hvert år spiller officielle turneringer og mesterskaber i DGI-regi.

Spisning først

Fredag 9. juni ankom en bus til Gilleleje med 55 glade og forventningsfulde krocketspillere fra Vestjylland. Flere af spillerne tilhører den danske elite inden for krocket.
Inden det gik løs på banerne, mødtes spillerne omkring et sildebord med lokale råvarer. Således tanket op, gik de videre til spillet på banerne ved Gilleleje Boldklub.
Om aftenen var der festmiddag med sang og sjove indslag.Lørdag startede Mixstævnet med 96 deltagere fra 11 klubber fra Vestjylland, 10 klubber fra Sjælland og en enkelt fra Bornholm. Disse var fordelt på 12 puljer med fire til fem hold i hver.

Frivillige hjalp til

Alt i alt var ca. 110 krocket-entusiaster og frivillige hjælpere samlet for at få det hele til at køre og slå til de små kugler.
Aktive Gilleleje Seniorer var heldige med vejret, så da indskrivning og morgenmad var godt overstået, spredtes de mange spillere på de 24 baner for at nyde både vejr og spil.
Da alle puljer var færdigspillet og vinderne fundet, kunne Carsten Sønderskov, formand i DGI Nordsjælland krocket, sammen med formand i Gilleleje Boldklub, Erling Bertrand, sørge for uddeling af præmier og konstatere, at stævnet på alle måder havde været en succes.
al

Publiceret 17 June 2017 11:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli