Energi og craziness præger holdet bag årets Græsted Revy

Revy er teaterets rock ’n’ roll, fortæller krofatter og revyskuespiller René Richardt

Af
Jens Berg Thomsen

Præsident Trump, Skat og skolelærere, der har noget at bakse med. Det bliver blandt emnerne, når den traditionelle Græsted Revy i sin 2017-udgave får premiere den 24. juni.
“Man kan mærke energi og craziness på det her hold,” siger revyskuespiller og krofatter på Græsted Kro René Richardt, der huser revyen, da Ugeposten er inviteret til pressemøde.
Årets revy bliver instrueret af Gordon Kennedy, som René Richardt kalder revyens “yndligsinstruktør,” og holdet tæller også John Batz, Christine Exner og Troels Malling.
“Der er vores rækkefølge,” siger Gordon Kennedy og peger over på et whiteboard, der er klistret til i sedler.
“De røde er numre med musik, og de gule er numre uden,” siger instruktøren.
“Og de grønne er dem, hvor jeg er med,” siger René Richardt.
Han kommer ind på, hvad publikum kan forvente sig af årets revy i Græsted.
“Mon ikke Skat får et lille skud? Og så kunne man da forestille sig, at der måske er en parodi på Donald Trump,” siger René Richardt.
“Sådan én bør man jo have,” konstaterer Gordon Kennedy.
“Det kræver jo, at man holder af den, man parodierer,” siger Christine Exner
Også landets skolelærere, der ifølge René Richardt har “lidt at bakse med” får man at se i revyen. Til gengæld har holdet droppet en sketch om terror, siger de.
“Vi havde fundet en måde at knække enmet på rent revymæssigt, og det var blevet et fint nummer, men vi ville ikke gennemføre det efter angrebet i Manchester,” siger René Richardt.
“Jeg blev rystet og ustabil, da jeg hørte om det angreb,” supplerer Troels Malling.
“Efter det angreb gik fra sjovt til usmageligt. Vi vil gerne skubbe til noget med vores revy, men vi vil ikke støde,” siger Gordon Kennedy.
“Det handler om mavefornemmelse. Vi skal nå at tale os ind på hinanden, og det her hold er meget givende at være en del af,” siger Troels Malling.
Efter premieren den 24. juni venter en lang periode med revy for holdet. Rækken af forestillinger slutter den 30. september.
“Revy er teaterets rock 'n roll. Det er 100 decibel og derudaf. Man bliver overrasket over, hvor hurtigt man skal skifte tøj,” siger René Richardt.
“Hele processen omkring revy er hård. Man møder ind fem uger inden, er blank og begynder fra bunden.”
Og med kort tid til premieren, bliver der arbejdet hårdt på kroen midt i Græsted, for imens er scenen ved at blive bygget op i lokalet ved siden af.
“De bliver en spritny scene. De er godt hængt op og arbejder jo 24/7, så man skal jo huske, at det også er alle dem uden for scenen, der er med til at få en revy til at fungere,” siger René Richardt.

Græsted Revyen 2017
Holdet på scenen til Græsted Revyen 2017:
Christine Exner
René Richardt
John Batz
Troels Malling
Instruktør: Gordon Kennedy

Troels Malling, René Richardt, Christine Exner, Gordon Kennedy og John Batz arbejder hårdt frem mod premieren på Græsted Revyen anno 2017 med premiere den 24. juni. Foto: Jan F. Stephan

Troels Malling, René Richardt, Christine Exner, Gordon Kennedy og John Batz arbejder hårdt frem mod premieren på Græsted Revyen anno 2017 med premiere den 24. juni. Foto: Jan F. Stephan

Publiceret 14 June 2017 14:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV