Enhver forældres mareridt:

Skulle hente seks-årig søn i institution - men han var væk

Benny Albertsen og hans ekskæreste oplevede i tirsdags enhver forældres mareridt. Da deres seks-årige søn skulle hentes i FO’en var han væk

Af
Jeppe Helkov

Tirsdag den 9. maj er en dag Benny Albertsen ikke glemmer lige foreløbig. Faktisk vil dagen højest sandsynligt stå printet i hans hukommelse til evig tid. Den 9. maj oplevede han og hans ekskæreste enhver forældres mareridt.
Klokken halv fire skulle deres fælles 6-årige søn hentes som sædvanligt i FO-ordningen på Nordstjerneskolen. Men det stod hurtigt klart, at noget var riv-rav-ruskende galt.
Benny Albertsens ekskæreste kunne ikke finde sønnen, hverken på legepladsen eller indenfor. Og ude på hans plads var både jakke, taske og sko væk. Panikken begyndte stille og roligt at brede sig. FO'ens pædagoer havde heller ikke set den seks-årige dreng. Så ramte panikken for alvor. Som en magtesløshed, der starter helt nede i mellemgulvet og siden rammer vejrtrækningen. For hvad gør man som forælder, når ens blot seks-årige dreng ikke er i det dagtilbud, hvor han burde være?
SKOLENS SVAR: 'Der er ikke andet at gøre end at lægge os fladt ned og give en uforbeholden undskyldning'

Var helt ude af den

“Hun ringede, og jeg kunne hurtigt høre, at den var helt gal. Hun råbte og skreg og græd og var helt ude af den. Hun var fuldstændig desperat og vidste ikke, hvad hun skulle gøre. Hun var klar til at rive hovedet af alle nede på FO'en,” siger Benny Albertsen.
Efter noget tid ringede en klokke heldigvis hos en pædagog. En forælder havde ringet og bedt FO'en sende hendes søn over til den nærliggende børnehave Boager, hvor en mindre søskende gik. Og pædagoger var muligvis kommet til at sende det forkerte barn af sted. Forvirringen opstod, fordi Benny Albertsens søn hedder det samme, som barnet der blev bedt om at gå til den nærliggende børnehave - og pædagoger havde altså byttet rundt på de to børn.
Kort efter blev den teori heldigvis bekræftet. Forælderen, der havde bedt FO'en om at sende hendes barn til børnehaven, stod nu ved Boager og kunne ikke forstå, hvor hendes søn blev af. Men selvom der nu var en forklaring på Benny Albertsens søns forsvinding, meldte en anden frygt sig nu.

Gik over store veje

For hans søn var blevet bedt om at gå til sin gamle børnehave. Men i modsætning til Boager lå Benny Albertsens søns tidligere institution, Troldehøjen, halvanden kilometer væk - og vejen dertil gik blandt andet over flere store veje.
“Han har skullet gå over flere store veje. Og gennem Toftevangen, hvor banderne holder til. Samtidig var det minimum 40 minutter siden, han var gået fra FO'en. Så i al den tid var han overladt til sig selv,” siger Benny Albertsen og fortsætter:
“Jeg hoppede ind i bilen med det samme og drønede ned til Troldehøjen. Og heldigvis stod han der og ventede. Pædagogerne dernede havde set, at han stod uden for lågen - og de havde også spurgt, hvad han lavede der. Men han havde jo bare sagt, at han ventede på sin mor.”
LÆS OGSÅ: 'Der er ikke andet at gøre end at lægge os fladt ned og give en uforbeholden undskyldning'

Tog det helt roligt

Men sønnen var heldigvis lykkelig uvidende om, hvad der forinden havde udspillet sig.
“Han vidste jo ikke, at vi var helt ude af den. Så han tog det stille og roligt. Og han sagde også, at han bare havde gjort, som de voksne sagde. Og det havde han jo ret i. Men da hans mor kom, kunne han godt se, at hun var lidt ude af den.”
“Men samtidig var vi også heldige, at han den tirsdag skulle hentes 45 minutter tidligere end han plejer. Ellers havde han stået der helt alene i endnu længere tid.”
Men selvom historien altså endte godt, undrer Benny Albertsen sig også over efterspillet.
“I første omgang fik vi en mail om, at vi skulle komme til møde om tirsdagen. Men så lang tid ville vi ikke vente. Så skolelederen ringede os op - og vi var deroppe i torsdags. Han sagde undskyld mange gange, og at de ville lave tiltag, der gør, at det ikke vil kunne ske igen.”

Den er gal med systemet

Benny Albertsen fortæller videre, at han selvfølgelig er frustreret over, at der blev byttet om på to børn, men han understreger samtidig, at han tror, det er selve systemet, den er gal med.
“Der er en pædagog, der også er skide ked af hele den her situation. Men min tanke er, at pædagoger og lærere har mere travlt end nogensinde. Og det er jo også lige kommet frem, at der skal fyres 10 lærere deroppe. Og hvis man har rygende travlt, laver man også lettere fejl. Selvfølgelig bør sådan noget ikke kunne ske, men det er systemet den er gal med.”
Ugeposten kender navnet på Benny Albertsens søn, men det er af hensyn til drengen undladt.Citat:
Hun ringede, og jeg kunne hurtig høre, at den var helt gal. Hun råbte og skreg og græd og var helt ude af den

Publiceret 18 May 2017 00:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV