Kærlighed! Mødtes første gang da Else var 3 år og Iens var 13 - nu har de været gift i 60 år

Else og Iens von Arenstorff fejrede den 11. maj diamantbryllup - og faktisk gemmer der sig en så sød kærlighedshistorie bag deres forhold, at fulgene næsten begynder at synge

Af
Jeppe Helkov

DIAMANTBRYLLUP Findes kærlighed ved første blik? Det er nok de færreste, der sådan rigtig tror på det. Men i Gilleleje findes et par med en så speciel historie, der nok kan få de fleste til at overveje. om ikke der kan være mere mellem himmel og jord.
Parret er Else von Arenstorff og Iens von Arenstorff. De er i dag henholdsvis 84 og 94 år - og kunne den 11. maj fejre diamantbryllup. Og det stod næsten skrevet i sol, måne og stjerner, at de skal ende sammen. Også selvom Else von Arenstorff kun var treethalvt, da hun første gang stod ansigt til ansigt med sin kommende ægtemand.
“I 1936 var min mor, min far, jeg og mine tre brødre på ferie på en præstegård i Skelby,” fortæller Else von Arenstorff og fortsætter:
“På gården var der en dreng på 13 år. Vi var der i fem dage, og drengen blev så glad for mig. Han tog sig virkelig af mig. Jeg elskede dyr, så han tog med i hånden og så gik vi rundt og så på køer, får og heste. Min mor har altid fortalt, at han syntes, at jeg var så sød. Da vi skulle derfra, tog min far drengen med hjem, så han kunne se byen. Vi boede i Klambenborg, så han boede hos os i nogle dage.”

Kærlighedens veje er ofte uransagelige. Og fortælling bag, hvordan Else og Iens mødte hinanden er da også noget aparte.

Kærlighedens veje er ofte uransagelige. Og fortælling bag, hvordan Else og Iens mødte hinanden er da også noget aparte.

Varm majdag i 1956

Havde du dengang fortalt Else von Arenstorffs mor og far, at selvsamme 13-årige dreng senere bliver gift med deres treethalvt år gamle datter, havde de nok givet dig en ørefigen. Men det var ikke desto mindre, hvad der skete.
For det var ikke kun Iens og Else, der var stødt på hinanden i en tidlig alder. Elses faster var gift med Iens' onkel - og derfor havde parrets mødre set meget til hinanden gennem årene. Men der skulle alligevel gå 20 år, før Iens og Elses veje krydsedes igen.
“En varm majdag i 1956 cyklede jeg til Bellevue for at bade. Og når jeg alligevel var der, ville jeg besøge min faster, der boede i område. Men hun var ikke hjemme - men jeg kunne da cykle til Gentofte, hvor hun var. Og det gjorde jeg så. Og her så jeg to mænd komme ud sammen med min kusine.”

Sådan så det ud, da Else og Iens von Arenstorff blev gift for 60 år siden - i 1957.

Sådan så det ud, da Else og Iens von Arenstorff blev gift for 60 år siden - i 1957.

’Han kunne huske mig’

“Den ene af mændene genkendte mig med det samme. Det viste sig at være Iens og hans bror, der var kommet for at hente min faster. Selvom det var så mange år siden, han havde set mig sidst, kunne han tydlig huske mig. Han fortalte blandt andet, at jeg havde en sløjfe i håret, da jeg var på besøg på præstegården. Så Iens strøg straks ind til telefonen - og før jeg fik set mig om, skulle jeg også med til fødselsdagen.”
“Skæbnen ville så, at jeg kom til at sidde ved siden af Iens. Og vi faldt virkelig godt i hak. Da jeg skulle cykle hjem, spurgte Iens om ikke, jeg ville med ud til Bellevue og bade dagen efter. Det ville jeg da gerne. Men desværre øsede det ned. I stedet tog vi sporvognen ind til København. Her spiste vi og skulle så i biografen.

’Ville se Romeo og Julie’

“Iens spurgte, hvad for en film, jeg gerne ville se. Og jeg kunne rigtig godt tænke mig at se 'Romeo og Julie'. Men da filmen skal til at begynde, kommer der pludselig en mand ind i salen og siger, at filmen er aflyst på grund af et kæmpe uvejr. Så vi måtte alle sammen ud med det samme.”
“Dagen efter ringede en kammerat og spurgte, om ikke Iens ville med til fest. Det ville han egentlig ikke. Han ville hellere være sammen med mig - men jeg kunne da bare komme med. Og til den fest kan folk åbenbart godt se, at der er noget mellem Iens og mig. I hvert fald spørger kammeraten, hvornår vi skal forloven. Og der havde vi altså kun kendt hinanden i nogle få dage. Men der var bare noget mellem os. Det er sjovt, at det efter så mange år sagde pling. Kemien var dér bare.”
Og forlovet blev de. Den 17. september - to måneder efter det første møde hos Elses faster - faldt Iens på knæ. Og siden har de to ikke forladt hinandens side.

Publiceret 18 May 2017 00:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV